Kiállítás mobilos fotókból: Mobillal másképp - 18

2018-07-25 16:30
2018. július 27.-én nyílik a MobilArt alkotócsoport kiálíltása az Újpesti Kulturális Központban
Megnyitó 2018. július 27. 18 óra
A kiállítást Dozvald János fotóművész nyitja meg
Közreműködik a Mobil zenekar

A MobilArt Alkotócsoport 2016. február 28-án alakult meg a Facebook keretein belül. Lassan két és fél éves fennállásunk óta nagy utat jártunk be.Tavaly kb. ilyenkor az első év munkáját összegeztük 100 képes kiállításunkkal. Most, hogy a második évről igyekszünk számot adni, szeretnénk egy kicsit a csoport előző évi munkáját értékelni.

A tavalyi évben jelentős minőségi változáson ment a csoport keresztül. Három tagunk vált hivatalosan fotóművésszé, az előző évi kettő helyett. Ezt célul is tűztük ki a tagság felé. Immáron a csoport létszámának majd a negyede mondhatja ezt el magáról, és mindegyikük portfóliójában ott szerepeltek a mobiltelefonnal készült képek is.
A tagok megérezték, hogy a csoport kinőtte magát a hagyományos fotós feltöltő csoportok sztereotípiáiból. Komoly, elkötelezett műhelymunkává vált a szimpla feltöltés és lájkolgatás. Ez az előző évi képanyagból egyértelműen látszik is. Az első évi első válogatáshoz képest a tavalyi év több, mint kétszeres, kiállításra alkalmasnak talált képet eredményezett. A kiállítás kurátorai igazán a bőség zavarával találták magukat szemben.
Ez eredményezte azt, hogy egy külön kamara kiállítást is meg kellett valósítanunk júniusban. Az előválogatásból markánsan emelkedett ki egy absztrakt/szürreál vonal, amit nem szerettünk volna beleötvözni nagy, összegző kiállításunkba.

Ezzel ugyan kevesebb kép kerül most a falakra, de nagyobb méretben és - ezt bátran állíthatjuk - magasabb színvonalú, kiforrottabb, egységesebb minőségben is.
És reményeink szerint egy év múlva még jobb anyagot állíthatunk ki. Bízunk abban, hogy akkor is találkozni fogunk!

Újpesti Kulturális Központ
1042 Budapest, István út 17-19.
Megnyitó: 2018. július 27., 18:00Király László György: Fasor - 2017