A Mai Manó Ház felhívása

2014-09-11 11:14
Járuljon hozzá Ön is az idén 120 éves műteremház születésnapjára rendezett kiállításokhoz régi fényképekkel, dokumentumokkal és archaikus fotóeljárásokkal készített kortárs képeivel!
Mai Manó fényképész műteremháza idén ünnepli 120-ik születésnapját. 1894 októberében fejezték be az építőmesterek munkájukat, költözött be ide a közeli Váci körútról (most Bajcsy-Zsilinszky út) Mai Manó császári és királyi fényképész, feleségével és fiával. E születésnap megünneplésére október 9 és november 9 között az egész ház kiállítási helyszínné változik, a bejárattól a tetőig mindenhol meglepetések várják az idelátogatókat.

A Mai Manó Ház kéri, hogy Önök is járuljanak hozzá a születésnap méltó megünnepléséhez. Amennyiben van a birtokukban, vagy családjukban Mai Manó által készített bármilyen fénykép, esetleg dokumentum, újság, könyv vagy egyéb, ami vele kapcsolatos, kérjük, hozzák be, mutassák meg, járuljanak hozzá a kiállításukhoz, digitális másolásukhoz, vetítésükhöz. A születésnap végeztével mindenkinek visszaszolgáltatják az átvett tárgyakat, képeket.

A műtárgyakat a munkatársaik hivatalos átvételi elismervény ellenében, amennyiben lehetséges, a hozzájuk kapcsolódó történetek lejegyzésével együtt veszik át. Keressék a helyszínen a születésnapi ünnepség valamelyik hoppmesterét, Csizek Gabriellát, Korb Hajnalkát, Pintér Zsanettet vagy Kincses Károlyt, akik átveszik a behozott képeket, kiállítják az átvételi elismervényeket és akik ezúton is köszönik segítségüket. A képeket szeptember 2 és szeptember 25 között kérjük 11 és 17 óra között behozni a Mai Manó Házba, (Budapest, VI. Nagymező utca 20) Telefonos vagy emailos kérdéseikre a 06-1-4732666 és a 06-30-505-0455 számon, vagy a maimano@maimano.hu címen válaszolnak.

Az évforduló tiszteletére a Történeti technikákkal a máról című kiállítás is megrendezik, ahol a fotográfia különböző archaikus eljárásaival alkotó kortárs művészek képeit mutatják meg a nagyközönségnek. Kérem, amennyiben jónak látja, az ön által készített történeti eljárásokkal létrehozott művek közül 1-3 darabot bocsásson kiállítás rendelkezésére.
A kiállításra szánt képeket személyesen a Mai Manó Házban lehet leadni szeptember 20-ig, vagy egyéni megbeszélés alapján más formákban is.

Köszönjük!
A Mai Manó Ház munkatársai

További információ