tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

legfrissebb cikkeink

FACEBOOK

2017/6


Levelezés


Olvasói levelek

Canon filmszkenner, Felhasználási jogok, Állványmenet a vakun

Mindenféle


Sony A9 frissítés

Két új f/1,2-es Olympus objektív jön

3D-nyomtatott panorámakamera

Godox XPRO-vezérlő

Mindenféle


Bevásárolt a Manfrotto tulajdonosa

220 fokos halszem MFT-kamerákhoz

Visszatér az Ektachrome

Profoto A1

1000 fps-t tudhat az új mobilszenzor

Mindenféle


Az élre ugrott az iPhone 8 Plus

Két új Lensbaby objektív érkezett

Visszatér a Zenit

100-400 mm-es telével jön a Tamron

Hasselblad-árcsökkenés

Mindenféle


Sony RX10 IV

Fujifilm XF 80 mm F2,8 R LM OIS WR Macro

A kínai Longsys vette meg a Lexart

100 éves a Gitzo

Galéria


Erik Johansson - Látványos csalódások

Erik Johansson fotói szó szerint elbűvölőek. Hiába tudjuk, hogy amit látunk, lehetetlen, mégis elfogadjuk egyfajta valóságnak. Az általa teremtett világ egyszerre bizarr, vicces és elgondolkodtató.

Fényképezőgépek


Nikon D850

Megérkezett a Nikon új nagy felbontású kamerája 45,7 megapixeles szenzorral, 7, illetve 9 kép/s-os sorozatfelvétellel és számos további újdonsággal, de vajon hozza-e a D810 legendásan alacsony zajszintjeit és magas dinamikaátfogását?


Fényképezőgépek


Fujifilm INSTAX SQ10

A Fujifilm csavart egyet a jól bevált rögtönképet adó Instax kameráján, és olyan hibrid digitális-analóg megoldást készített, amely lehetővé teszi a fotók digitális tárolását és akár több példányban való kinyomtatását is.

Fényképezőgépek


Olympus OM-D E-M10 MARK III

Az Olympus frissítette az OM-D-széria belépő gépét, újdonság a 4K-videózás és az áttekinthetőbb kezelőfelület. Az eredmény pedig továbbra is a kategória egyik legszebb és legsokoldalúbb kamerája.

Szoftver


Már csak előfizetéssel vásárolható a lightroom

Sok fotóst érinthet, hogy az Adobe bejelentette, hogy megszüntetni a népszerű Lightroom programja hagyományos, vásárlásos forgalmazását, és mostantól kizárólag előfizetéses konstrukció keretében kínálja azt, és hozzá a frissítéseket.

Vásárlás


Melyiket válasszam?

Ha valaki először vásárol cserélhető objektíves kamerát, vagy nincs megelégedve jelenlegi rendszerével, gondban lehet a választással. Ezért segítségül csokorba szedtük a szempontokat, amelyek mentén mindenki ki tudja választani a számára megfelelő cserélhető objektíves kamerarendszert.


Vásárlás


Vásárlási tanácsok objektívekhez

Idei objektívajánlónkat azoknak az amatőröknek készítettük, akik még nem kötelezték el magukat egy új rendszer mellett, de szeretnének továbblépni, fejlődni az elérhető jobb képminőség tekintetében.


Vásárlás


Kamerás mobilok - vásárlási tanácsadó

Sokan az év végére, a karácsonyi időszakra időzítik régi okostelefonjuk lecserélését, mi pedig segítséget nyújtunk a választásban - csokorba szedtük a kamerás mobilok piacának leginkább ütőképes darabjait.


Vásárlás


2017 legjobb fotós kiegészítői

Csokorba gyűjtöttük 2017 és az elmúlt évek legjobb fotós kiegészítőit, ezekből érdemes szemezni, akár magunknak, akár valaki másnak szeretnénk valamilyen hasznos dolgot vásárolni.


Vásárlás


Így vásárolj használt fényképezőgépet!

Aki használtan vásárol fényképezőgépet, mindenképp vállal valamennyi kockázatot, azonban jóval kedvezőbb áron jut hozzá az áhított felszereléshez. Cikkünkben összefoglaljuk röviden, hogy mire érdemes odafigyelni használt fényképezőgép vásárlásakor.


Objektívek


NIKON 28 MM F/1,4

Újabb taggal bővült a Nikon f/1,4-es fényerejű fix sora, az egyik legnépszerűbb nagylátószögű gyújtótáv, a 28 mm-es érkezett meg.

Objektívek


TAMRON 10-24 MM F/3,5-4,5 DI II VC HLD

Teszteltük a Tamron fél éve bejelentett ultranagylátószögű megújított zoomját, a 10-24 mm-est.

Portfólió


Jacqui Kenny - A virtuális utazó

Ha belepörgetünk Jacqui Kenny Instagram-oldalába, azt hihetnénk, hogy emberünk bejárta a földet.Képértékelés


Képértékelés

Rovatunkban véleményezzük olvasóink alkotásait. Elemzést végző munkatársunk a www.fotomagazin.hu weboldalra feltöltött képekből válogat. Nem feltétlenül a legjobb vagy legrosszabb képeket mutatjuk be, hanem azokat, amelyekhez reményeink szerint hasznos vélemény, értékelés fűzhető. A képeket Szigeti Tamás fotóriporter értékelte.


Fotográfia


FOTOGRAFISKA: egy hely, ahol csak jó történhet veled

Valahogy úgy vagyok ezzel a stockholmi múzeummal, ahogyan Audrey Hepburn, alias Holly Golightly a Tiffanyval: itt csak jó történhet velem. Bár nem egy ékszerbirodalomban járunk, hanem a világ egyik legnépszerűbb fotóművészeti központjában…


Fotográfia


IRVING PENN

Száz éve született a 20. század egyik legünnepeltebb amerikai fotográfusa, Irving Penn. Munkássága több mint hatvan évet ölel át. Azokban az évtizedekben volt a divat- és portréfényképezés legnagyobb hatású magazinjainak vezető munkatársa, amikor az európai és az amerikai nők a lapok hasábjain keresztül ismerkedtek az új stílusirányzatokkal, a magazinok mutatták be nekik a hírességek arcvonásait vagy éppen ismeretlen városok hétköznapjait.
Fotográfia


"A szolárgráfia, avagy a ""napfényrajz"" titkai"

"Kevesen ismerik a szolárgráfia módszerét, pláne hazánkban. Kovács Csaba a kevesek egyike, aki a maga nemében egyedülálló fotográfiákat hoz létre a napfény segítségével.


Fotográfia


KÉSZÍTSÜNK SZOLÁRGRÁFOT!

Kovács Csaba segítségével lépésről lépésre mutatjuk be a szolárgráfiához szükséges fényképezőeszköz készítését, ami körülbelül egy órát vesz igénybe.

Nekrológ helyett


ATA (1913-2017)

Azt hittem, megvár. 100 éves volt, amikor még kéziratban olvashattam fel neki a róla szóló könyvet…

Fotográfia


Naplemente és alkonyat

Alkonyatkor megváltoznak a színek és érdekessé válnak a fények, a profi természetfotósok és az utazó amatőrök is kamerájuk után nyúlnak, hogy megörökítsék a természet aznapra rendelt látványos előadását. Cikkünkben tippeket és ötleteket adunk a naplemente fotózásához évszaktól függetlenül.
Pályázat


Pályázat - Színek

Az előző havi forduló képeiből.Ajánló


Kiállítás és pályázat

A TITKOS SZENVEDÉLY - VIVIAN MAIER FOTÓIN, FLUXUS ÉS BARÁTAI, KORNISS PÉTER - FOLYAMATOS EMLÉKEZET, CAPA IZRAELBEN, LÁTKÉP - 1967-2017, SZIGETI TAMÁS: DA CAPO - MÁSODIK TÉTEL, KI LESZ AZ ÉV NEMZETKÖZI FOTOGRÁFUSA 2017-BEN?, MONOVISIONS PHOTOGRAPHY AWARDS 2018, ONLINE TRAVEL PHOTO CONTEST 2017

Ajánló


Weboldalak

www.michaelkenna.net, maisondesprit.com, meszaroslaszlophotography.com