tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK

2017/5


Levelezés


Olvasói levelek

Szkenneljek vagy reprózzak?, Tükröset vagy tükör nélkülit?, Tárgyfotózás otthon


Mindenféle


Voigtlander 65 mm f/2 Macro Apo-Lanthar Sony kamerákhoz

Multifunkciós Godox vaku mobilokhoz is

Szenzorra rakható ND-szűrő

Frissítések a Nikon WT-7 használatához

Felújítják a Capa-központot

Mindenféle


Sony Alpha 7S II az űrállomáson

Két Sony nagylátó érkezett

Jönnek a görbe szenzorok?

Mindenféle


Nikon-frissítések

Kompakt videós állvány a Benrótól

Tamron SP 24-70 mm F/2,8 Di VC USD G2

Lomography 2.9/64 Akromát érkezett

Mindenféle


Új Phottix parabolaernyők

Jön a Nikon D850

Magyar díjak Moszkvából

Újabb Nikon D750-ek érintettek a zárhiba miatti visszahívásban

Mindenféle


Több ezer első világháborús fotó a neten

Retró film érkezett

Újabb Zeiss Milvus érkezett: 1.4/35

Sony-frissítések

Új kutatások Gerda Taro haláláról

Galéria


Carlos Tarrats - Sötét flóra

A digitális manipuláció során fantasztikus és néha természetfeletti alkotások születnek. De a látszat csal, amit most látnak, színtiszta fotográfia.

Fényképezőgépek


Olympus Tough TG-5

Az Olympus frissítette az extrém felvételi körülményekhez szánt kompakt fényképezőgépeinek sorozatát, és ennek eredményeként bejelentette az új Tough TG-5-ös modellt.

Fényképezőgépek


Fujifilm X-T20

A Fujifilm a középkategóriában elvárható szolgáltatások ütőképes kombinációját pakolta az X-T20-ba, amely nemcsak szép és hangulatos, hanem jól is kezelhető, nem beszélve a remek objektívellátottságról.


Fényképezőgépek


Nikon D7500

A Nikon haladó tükörreflexese 8 kép/s-os sorozatfelvételt, 4K-videót, kihajtható érintőképernyőt, valamint Wi-Fi- és Bluetooth-csatolót nyújt azoknak a fotósoknak, akik egy kisebb és olcsóbb vázban szeretnék megkapni a Nikon D500 képminőségét.Eszközök


Sekonic Speedmaster L858D

A Sekonic új csúcskategóris fénymérője akár a vakuvillantás időtartamát is kianalizálja, alkalmas HSS-villantások precíz mérésére, és remekül személyre szabható a nagy méretű színes kijelzője segítségével.

Eszközök


Kicsi gépre kicsi vaku - Godox TT350

Kipróbáltunk egy kifejezetten a tükör nélküli gépekhez szabott méretű és tömegű, de sok funkcióval felszerelt forgatható fejű, rádiós TTL-rendszervakut.

Mobil


OnePlus 5

A feltörekvő kis gyártó új készüléke a mai trendeknek megfelelően dupla hátsó kamerát kapott, melynek segítségével a távolabbi témák is gyorsan közelebb hozhatók.

Portfólió


Sebasti?o Salgado

"""Egy napon a fotográfia betört az életembe. Fotográfus lettem, és hátat fordítottam mindennek,csak hogy fotós lehessek, és azt csinálhassam, ami fontos nekem."""


Objektívek


Nikon AF-P DX Nikkor 10-20 mm F4,5-5,6G VR

A Nikon DX-formátumú ultranagylátó zoomja az amatőr tájfotósoknak, épületfotósoknak ideális választás, a hatalmas látószöghöz pedig kedvező árcédula, valamint kis méret és tömeg társul.

Objektívek


Az öreg, a stréber és a colos - Rendhagyó objektívteszt

Egyre többen használnak Mikro 4/3-os rendszerű digitális kamerájukon régi objektíveket, így kipróbáltuk, hogy mit tud egy 42 éves filmes objektív egy maihoz hasonlítva, pluszként egy meglepetésversenyzőt is neveztünk a tesztre.Objektívek


Canon EF 16-35 mm f/4L IS USM

Szerkesztőségünkben járt a Canon olcsóbbik, f/4-es fényerejű ultra-nagylátószögű objektívje, a 16-35 mm-es zoom.

Objektívek


Olcsó halszem tükör nélküli gépekhez

A halszemobjektív egy viszonylag ritkán használt eszköz, így sokak érthető módon sajnálnak kiadni több százezer forintot egy ilyenért. Azonban ha nagyon olcsón hozzá lehetne jutni…

Objektívek


Halszemobjektívek

Az egyik legritkábban használt, de legérdekesebb objektívtípus a halszem, amely valószerűtlenül görbíti meg az amúgy egyenes vonalakat, cserébe olyan nagy térrészt enged egyetlen képbe foglalni, mint semmi más. Összeállításunkban számba vettük a különböző gyártók ma elérhető, illetve a közelmúltban még gyártott halszemobjektívjeit.


Objektívek


Fujifilm XF 18-55 mm F2,8-4 R LM OIS

Kipróbáltuk a Fujifilm nagyobb fényerejű haladó kategóriás alapzoomját, amely beépített képstabilizátorral és jó képminőséggel csábítja a fotósokat.

Képértékelés


Képértékelés

Rovatunkban véleményezzük olvasóink alkotásait. Elemzést végző munkatársunk a www.fotomagazin.hu weboldalra feltöltött képekből válogat. Nem feltétlenül a legjobb vagy legrosszabb képeket mutatjuk be, hanem azokat, amelyekhez reményeink szerint hasznos vélemény, értékelés fűzhető. A képeket Szigeti Tamás fotóriporter értékelte.


Fotográfia


Folyamatos emlékezet

Korniss Péter az egyik a legismertebb magyar fotóművész. A Magyar Nemzeti Galériában (szeptember 29. - 2018. január 7.) és a Várfok Galériában (2017. október 20. - december 2.) látható két kiállítása együtt a 80 éves művész életművének reprezentatív bemutatója.

Fotográfia


Fotózás halszemobjektívvel

Egy halszemobjektív sok fotóamatőr vágya, mások viszont úgy gondolják, hogy ez egy szűk felhasználási körű eszköz, amelyet nagyon hamar meg lehet unni, így nem éri meg az árát. Ha egy halszemobjektívvel indulunk fotózni, a legtöbb klasszikus kompozíciós szabályt félredobhatjuk.
Fotográfia


Köszönjük négyharmad!

Az Olympus nyugdíjba küldte a digitális fotótechnika fejlődésének egyik meghatározó fényképezőgép-rendszerét, a 4/3-ot. Mindössze 15 évet élt, de megalapozta napjaink legdinamikusabban terjedő tükör nélküli ökoszisztémáját.Pályázat


Pályázat - Photoshop

Az előző havi forduló képeiből.Ajánló


Kiállítás és pályázat

Fényérzék, Robert Capa, a tudósító, Az Albertina új szerzeményei, Sebasti?o Salgado: Genesis, Here We Are! - Itt vagyunk!, HON-VÁGY fotópályázat, CHROMATIC PHOTOGRAPHY AWARDS 2017, MONOCHROME AWARDS 2017, AZ ÉV AMATŐR FOTOGRÁFUSA 2017

Ajánló


Weboldalak

www.tomatwood.com, www.danielhalasz.com, www.davidemonteleone.com