tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK

2017/4


Levelezés


Olvasói levelek

Videofelvétel sebessége, Új RAW-képek megnyitása régi Lightroommal, Beágyazott korrekciók

Mindenféle


Megszűnik a NIK Collection támogatása

Nikon Coolpix W300 - 4K a víz alatt

Leica Thalia objektívek videósoknak

Mindenféle


Open source lett a Triggertrap

Nikon D7500

Samyang 35 mm f/2,8 Sony gépekhez

Mindenféle


Bezár a Popular Photography

Három Nikon-újdonság

Adobe Camera RAW 9.9

Mindenféle


100 megapixeles drón

Profoto vakuvezérlő Olympus vázon

Pályi Zsófia az idei Hemző-díjas

Galéria


Spencer Tunick - Nudista vándorcirkusz

"""Pose for Spencer Tunick!"" - szórólapjain a brooklyni fotós kezdettől így toborozta modelljeit. A különbség annyi, hogy míg kezdetben maga osztogatta, mára önkéntes segítők hada és profi menedzsment szervezi a szeánszait. A nudista vándorcirkusz meghódította a világot, hatalmas rajongótáborra és követőre találva mind az öt földrészen plusz az Antarktiszon."

Fényképezőgépek


Panasonic GX800

A Panasonicnál az apró és szemrevaló GF- és GM-modellek helyére a GX-sorozat legkisebb tagja, a GX800 lépett. 16 megapixeles AA-filter nélküli szenzor, szép külső, szelfibarát LCD és 4K-videó.

Fényképezőgépek


Fujifilm GFX 50S

Szerkesztőségünkben járt a Fujifilm első tükör nélküli középformátumú kamerája, amely legalább akkora mérföldkövet jelöl a fotótechnika fejlődésében, mint annak idején az első kisebb szenzoros tükör nélküli modellek.


Fényképezőgépek


Canon EOS M6

Kipróbáltuk a Canon tükör nélküli, cserélhető objektíves rendszerkompaktját, az EOS M-széria ötödik tagját, az EOS M6-ot.

Tippek, trükkök


Villámfotózás mobillal

"Újra itt a villámszezon, s ugyan ki ne szeretné megörökíteni a természet eme káprázatos és egyben félelmetes jelenségét? Többé-kevésbé közismert fogások, például hosszú expozíció segítségével nem


Eszközök


Profi funkciók kis méretben - Nissin i60

Kipróbáltuk a Nissin kis méretű, de nagy tudású és nagy teljesítményű rendszervakuját, amelyhez akár külső áramforrás is csatlakoztatható, és amely többféle vezeték nélküli szolgáltatást nyújt.

Galéria


Dani Olivier - Testvonalak

A csupasz domborulatok, a fény és a vonalak különös egységet alkotnak a képeken. A meztelen női testek titokzatosságot nyernek a rájuk vetített fények és formák által.


Mobil


Samsung Galaxy S8

A dél-koreai gyártó idénre teljesen megújította zászlóshajókategóriás okostelefonját, mely elsősorban káva nélküli hosszúkás kijelzőjéről és továbbfejlesztett kamerájáról ismerszik meg.Objektívek


Panasonic Lumix G X Vario 12-35 mm F/2,8 ASPH II. Power O.I.S.

A Panasonic az új 12-60 mm-es objektív mellé kiadta még négy Lumix G zoomobjektív megújított változatát. Most a megújult 12-35-ös alapzoomot teszteltük.

Objektívek


Fujifilm GF objektívek

A Fujifilm a GF X 50s típusú tükör nélküli középformátumú fényképezőgépével egy időben öt objektívet is bejelentett. A már kapható rendszer így négy fix gyújtótávolságú és egy zoomobjektívvel áll a vásárlók rendelkezésére. Tesztünkben a GF 63 mm f/2,8 R WR alapobjektív, a GF 120 mm f/4 Macro R LM OIS WR teleobjektív és a GF 32-64 mm f/4 R LM WR alapzoom a tesztalany.


Képértékelés


Képértékelés

Rovatunkban véleményezzük olvasóink alkotásait. Elemzést végző munkatársunk a www.fotomagazin.hu weboldalra feltöltött képekből válogat. Nem feltétlenül a legjobb vagy legrosszabb képeket mutatjuk be, hanem azokat, amelyekhez reményeink szerint hasznos vélemény, értékelés fűzhető. A képeket Szigeti Tamás fotóriporter értékelte.Tippek, trükkök


10 profi tipp a tökéletes nyári fotókhoz

Nem elég élesek a képek? Nem elég élethűek vagy egyenesen fakók a színek? Zavaró a képzaj? Életlen lett a téma? Adunk tíz profi tippet ahhoz, hogy minden helyzetben látványos képek szülessenek a nyaralás alatt!


Fotográfia


Elliott Erwitt fotói

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és a Mai Manó Ház Elliott Erwitt kiállítása.Fotográfia


Megduplázott lóerők

A Photoshop nem csak az eredendően digitális fotók feldolgozásához remek eszköz. Segítségével, egy szakértő szkennelés után a régi filmes felvételekből is olyan részletek hozhatók elő, amelyek az analóg technikával talán örökre rejtve maradtak volna.

Fotográfia


Streetfotós stíluselemek és kompozíciós technikák

Az utcai fotózással foglalkozó háromrészes sorozatunk utolsó részében a műfajra jellemző kompozíciós eszközöket tekintjük át, hangsúlyt fordítva egyaránt a színes és a fekete-fehér utcai fotókra.


Fotográfia


5+1 profi tipp stockfotózáshoz

Ha valaki pénzt szeretne keresni a fotóival, az egyik legegyszerűbb út, ha feltölti őket egy stockfotós ügynökség honlapjára. A vásárlók azonban csak akkor veszik meg a képeket, ha azok tényleg jók. Ehhez adunk öt plusz egy profi tippet.

Galéria


Boris Hoppek - Perverz ártatlanság

Az akt lényege az emberi test szépségének, erotikus kisugárzásának, a mozdulatok kifejezőerejének esztétikus interpretációja a fényképezőgép segítségével, mondják a tankönyvek. Az akt nem összetévesztendő a pornográfiával, és nem feltétlenül célja a szexualitás bemutatása. De milyen lehet, amikor humor, irónia, nihilizmus és perverzió együttesen szerepel egy kortárs művész lencséjén keresztül?

Pályázat


Pályázat - Duotone

Az előző havi forduló képeiből.Ajánló


Kiállítás és pályázat

Elliott Erwitt: Retrospektív, Mohai Balázs - Együtt szép, Sarkantyu Illés: Parafrázisok, Szergej Ponomarev - Szíria, Gilbert & George: Bűnbak-képek Londonnak, Budapest Fotográfiai Ösztöndíj 2017, Sony 2018, A Duna egy napja - Nemzetközi fotópályázat

Ajánló


Weboldalak

www.janoskummer.com, www.lisasorgini.com, www.stefanbladh.com