tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK

2016/5

Digitális Fotó Magazin


2016.
XVI. évfolyam 05. szám
113 oldal, 980 Ft
Lapindex | ELŐFIZETÉS | Régebbi lapszámok

Levelezés


Olvasói levelek

Fókuszvándorlás, Pixelsűrűség és zajszintek

Mindenféle


A Fujifilm jelenti …

A Fujifim a híres Le Mans-i versenypályára invitálta az európai fotós lapok újságíróit, hogy itt mutassa be új termékeit, köztük a cég egyik csúcsmodelljét, az X-T2-t. Lapunk is meghívottak között volt.

Mindenféle


RAW-mentés jöhet az iPhone-okba

60 TB-os SSD-t mutatott be a Seagate

Olcsó vízálló kamera a Nikontól

Ultranagy fényerő: Nikon 105 mm f/1,4

Mindenféle


Nikon objektívek MFT vázon Kipon átalakítóval

Rekorder nagylátó Kínából

Kék gyűrűs zoomok Phase One XF kamerákhoz

Mindenféle


Megérkezett a Canon EOS 5D Mark IV

Sony Zeiss Planar T* FE 50 mm f/1,4 ZA

Új Fujifilm objektívek a láthatáron

Galéria


Yann Arthus-Bertrand - Madártávlatból

Miközben a világ több mint száz országába kalauzol el, csodálatos tájakkal és élőlényekkel nyűgözi le a nézőket. Mindenekelőtt pedig felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.Fényképezőgépek


Olympus TG-Tracker

Érdekes terméket kaptuk kipróbálásra az Olympustól. Első ránézésre a cég strapabíró fényképezőgépeire hasonlít, belül azonban egy remekül felszerelt akciókamerát találunk.


Fényképezőgépek


Canon EOS-1D X Mark II

Kipróbáltuk a Canon legprofibb fényképezőgépét, az 1D X utódját, az 1D X Mark II-t.


Fényképezőgépek


Gömbpanorámák gombnyomásra - Ricoh Tetha S

Különleges, a hagyományos fényképezőgépekre egy kicsit sem hasonlító eszközt próbáltunk ki, amellyel állvány, nodális panorámafej és hosszadalmas utómunka nélkül is lehet 360 fokos gömbpanorámákat készíteni.


Fényképezőgépek


Fujifilm X-T2

A Fujifilm, az X-Pro2 megjelenése után nem sokkal bejelentette az X-T1 utódját, az X-T2-t. A T2-es megőrizte az előd, tükörreflexesekre hajazó formavilágát és kezelhetőségét, a belső tulajdonságok tekintetében viszont jelentősen átalakult.

Fényképezőgépek


Pentax K-1

Szerkesztőségünkbe érkezett a Pentax várva várt full frame szenzoros, 36 megapixeles tükörreflexese, amely remek felépítésével, kitűnő képminőségével és különleges szolgáltatásaival csábítja a fotósokat.Mobil


Cat S60

Kipróbáltuk a világ első beépített hőkamerás okostelefonját, a komoly strapabíró képességekkel rendelkező Cat S60-at.

Mobil


A legjobb kamerás mobilok

Ma már egyáltalán nem szégyen kamerás mobillal fotózni, hiszen az utóbbi években ezeknek a készülékeknek igen sokat fejlődtek a képalkotási képességei - összeszedtük a legjobb modelleket.

Fotográfia


Fényképezőgép vagy kamerás mobil?

Mire jó és mire nem jó egy kamerás okostelefon, mi az, amit csakis fényképezőgéppel lehet megvalósítani, és mikor járunk jobban vele? Összehasonlítottuk!


Portfólió


Jan Leonardo - A legizgalmasabb elem

"Tudta, hogy a szemünkkel fogjuk fel a fényt, de az agyunkkal látjuk? Ezért különbözik a mi fejünkben lévő kép a technikai eszközök látásmódjától. A szemünk az agyunkkal emlékezik egy tárgy színére


Objektívek


Canon EF 35 mm f/1,4 L II USM

Nemrégiben jelent meg a Canon új, nagy fényerejű, enyhén nagylátószögű objektívje. A teljes képkockán 35 mm-es gyújtótávolságnak megfelelő lencserendszer még mindenféle torzításoktól mentes rajza vonzza a fotósokat, igen kelendő terméknek számít. Külön öröm számunkra, hogy az objektívet a Canon csúcsgépével, az EOS 1 DX Mark II-es modellel tesztelhettük.

Objektívek


Tamron SP 90 mm f/2,8 Macro

Kipróbáltuk a Tamron új 90 mm-es SP-szériás makróját, amelyet remek optikai minőség, gyors és csendes AF, valamint beépített képstabilizátor jellemez.

Képértékelés


Képértékelés

Rovatunkban véleményezzük olvasóink alkotásait. Elemzést végző munkatársunk a www.fotomagazin.hu weboldalra feltöltött képekből válogat. Nem feltétlenül a legjobb vagy legrosszabb képeket mutatjuk be, hanem azokat, amelyekhez reményeink szerint hasznos vélemény, értékelés fűzhető. A képeket Szigeti Tamás fotóriporter értékelte.


Fotográfia


A digitális fényképezés története 3. rész

Háromrészes cikkünk előző két részében az elektronikus képrögzítés történetét és a cserélhető objektíves digitális fényképezőgépek fejlődését mutattuk be. Most az amatőr fotográfiát gyökeresen átalakító kompakt gépekkel foglalkozunk.Fotográfia


A bogyógyűjtő poéta - Munkácsi Márton

Csak két embert ismertem, akik ismerték őt személyesen. André Kertész és André de Dienes. Kertész a maga útját járta, de Dienesnek, hogy úgy mondjam, hírneve, tehetsége és gazdagsága okán, Munkácsi volt a szálláscsinálója. Miközben kerülni kéne mindazt, amit jó páran, egymást másolva már leírtak róla, ahhoz, hogy megértsük, honnan jött és meddig jutott, persze az életrajzából is merítenünk kell.
Fotográfia


Absztrakt képkompozíció - A négyzet

A sorozatunk előző részében tárgyalt téglalap után következzen most a négyzet, amely egy roppant statikus, épp ezért kissé unalmas forma, így annál nagyobb kihívás, ha valami érdekeset szeretnénk négyzetek segítségével létrehozni.


Fotográfia


A fényfestés különlegessége

A különleges fényfestő technikával nagyon látványos képek készíthetők, a megvalósítás azonban nem könnyű. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat!Fotográfia


Profi tippek fényfestéshez

A különleges fényfestő technikával nagyon látványos képek készíthetők, a megvalósítás azonban nem könnyű. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat!

Fotográfia


Az utcai fotográfiáról

"Az utcai fotográfia vagy street photography a riport- és sajtófotó, valamint a szociofotó ""őse"". A nagyvárosi élet kialakulása révén az élet egyik fő színtere lett az utca, ahol mindig történik valami, amit érdemes lefotózni."


Pályázat


Pályázat - Kreatív önarckép

Az előző havi forduló képeiből.


Ajánló


Kiállítások, fotópályázat

"Motographia 2016 fotópályázat, ""Évtizedek"", Az év csillagászati fotói - londoni Royal obszervatórium, Kontaktok - Keleti Éva fotói, William Eggleston kiállítása, Hangképek"

Ajánló


Weboldalak

www.constantinemanos.com, www.krisztinaerdei.com, www.michalsolarski.com