tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK

2016/4


Levelezés


Olvasói levelek

Tónuslépcsőződés videózásnál, Lux vagy Lumen?, Tükrös helyett tükör nélkülit,

Mindenféle


Photokina 2016

Mint 1966 óta minden páros évben, az idén is megrendezik a fotózás és képalkotás legnagyobb nemzetközi szakkiállítását és vásárát. A Photokina és a Köln Messe szervezői Bécsben tartottak sajtótájékoztatót, amelyre lapunk is meghívást kapott.

Mindenféle


AF-objektívek a Samyangtól

25-szörös zoom zsebméretben

Élőben közvetít az LG akciókamera

Lumix G Leica Summilux 12 mm f/1,4 ASPH

Mindenféle


Ultranagy látószögű Zeiss Sony kamerákhoz

Akciókamera az Olympustól

2-szeres telekonverter Fujihoz

Nikon-akkucsere D500-tulajoknak

Galéria


Kristian Liebrand - Több mint meztelenség

Valljuk be őszintén, meztelen nőket fényképezni a legtöbb férfi álma. Ha pedig így van, Kristian Liebrand folyamatosan álmodik, hiszen a 39 éves német aktfotós nevétől elválaszthatatlan a műfaj.


Fényképezőgépek


Olympus TG-870 - kihajtható képernyŐvel

Az Olympus sok kitűnő szolgáltatást pakolt víz- és ütésálló kamerájába, ilyen a kihajtható képernyő, az előoldali programozható gomb vagy a 21 mm-es nagylátószögű objektív.


Fényképezőgépek


Canon EOS 80D

Frissítette a Canon az igényes amatőr kategóriába sorolható fényképezőgépét. Az EOS 70D utódja tehát a legprofibb APS-C-kategória, az EOS 7D Mark II alá sorolható.


Fényképezőgépek


Fujifilm FinePix X-Pro2

Sok újdonsággal és kissé áttervezett külsővel érkezett a Fujifilm új felső kategóriás, tükör nélküli, cserélhető objektíves fényképezőgépe, a FinePix X-Pro2.


Fényképezőgépek


Full frame vagy APS-C?

"A Nikon D500 képminősége mellett azt is megvizsgáljuk, hogy érvényes-e még az elmúlt években kialakult vélekedés, amely a teljes kockás szenzoros kamerákat profi eszközként, az APS-C-szenzoros


Galéria


Yuri Benitez - Fény&árny játék

A fotózás egyik legizgalmasabb része a fény-árnyék játék, pláne, ha a vászon nem más, mint egy gyönyörű meztelen női test. A Mexikóból származó Yuri Benitez érti a szakmáját, és azt vallja, az akt nemcsak az exhibicionisták műfaja, minden nőről elkészülhet a tökéletes sorozat.


Hardver


Alkáli elemek fotózáshoz - melyiket vegyem?

Az elmúlt években növekednek az alkáli elemek eladásai annak ellenére, hogy a zöld médiából egyfolytában azt halljuk, hogy csak az újratölthető a menő. A valóságban persze nem minden esetben jók a tölthető akkuk, van, hogy az egyszer használatos elem az okosabb és környezettudatosabb választás. De melyiket vegyük? Megéri több pénzt áldozni, vagy jó az olcsó is?


Fotográfia


Biztonsági mentés gyorsan, olcsón és jól

Önnek hány forintot érnek meg az egy életen át elkészített fotói? A gyerekek első lépéseit dokumentáló videói? A munkája során keletkezett dokumentumai vagy vállalkozásának anyagai? Bemutatunk néhány biztonsági mentési eszközt és módszert, az olcsóbbaktól a drágábbak felé haladva.Eszközök


Vanguard VEO 37 táska és VEO 265CB karbonállvány

Kipróbáltunk egy olyan táskát, amely kis és közepes fényképezőgépszettek mellett egy állvány befogadására is alkalmas, megvizsgálva egyúttal a bele illeszkedő karbonállványt is.

Mobil


LG G5

A dél-koreai gyártó legújabb csúcskategóriás mobiltelefonjába összesen három kamera került, melyek közül kettő a hátlapon található.

Galéria


Aliocha Merker - Isteni repedések

A női lábak között rejtőző testrész mindig titkos kincsnek számított. Még a legszabadosabb bennszülött törzsek is eltakarták, hát még a szigorúbb erkölcsű Európa. Pedig abból, hogy mennyi női aktkép készült, pontosan kiderül, a meztelenkedés rendkívüli módon izgatta a művészek és a nézők fantáziáját egyaránt.Objektívek


Nikon 40 mm f/2,8 Micro

Egyenes út vezet tesztalanyunkhoz, ha valaki olcsó és jó minőségű makrót keres DX-szenzoros Nikon kamerájához, amely ráadásul nem csak makrózáshoz használható.

Objektívek


Lencsék az objektívsapkában: Olympus 15 mm f/8 és 9 mm f/8 Fisheye

Aki igazán kicsi és nagyon olcsó objektívet keres Mikro 4/3-os rendszerű kamerájára, az biztos, hogy találkozott már az Olympus objektívsapka méretű termékeivel. Kipróbáltuk, hogy mit érnek a néhány tízezer forintért kínált modellek.


Objektívek


C-menetes objektívek

Belekóstoltunk a C-menetes objektívek használatába, és kipróbáltunk egy Mikro 4/3-os gépekhez csatlakoztatható, mindössze 6000 forintos nagy fényerejű kínai portréobjektívet. Az eredmény meglepő!

Objektívek


Fujinon XF 90 mm F2 R LM WR

Megérkezett szerkesztőségünkbe a legújabb, XF-családba tartozó Fujinon 90 mm-es teleobjektív, amelynek optikai minősége minden tekintetben remeknek bizonyult.

Objektívek


Fujinon XF 16 mm F1,4R WR

A Fujifilm, Fujinon fix gyújtótávolságú, nagy fényerejű objektívjei közül most az XF 16 mm-es nagylátószögű objektívet teszteltük.

Képértékelés


Képértékelés

Rovatunkban véleményezzük olvasóink alkotásait. Elemzést végző munkatársunk a www.fotomagazin.hu weboldalra feltöltött képekből válogat. Nem feltétlenül a legjobb vagy legrosszabb képeket mutatjuk be, hanem azokat, amelyekhez reményeink szerint hasznos vélemény, értékelés fűzhető. A képeket Szigeti Tamás fotóriporter értékelte.


Fotográfia


A digitális fényképezés története 2. rész

A cikk előző része az elektronikus képrögzítés történetéről és az első digitális tükörreflexes gépek megszületéséről szólt, ebben a részben a digitális tükörreflexesek széles körű elterjedéséről és a tükör nélküli gépek forradalmáról lesz szó.Fotográfia


Absztrakt képkompozíció - A téglalap

Absztrakt kompozícióval foglalkozó sorozatunkban az egyik kitüntetett képelemet, a téglalapot vizsgáljuk meg közelebbről. A téglalap ugyanis akár szeretnénk, akár nem, minden fényképünkben ott van, ugyanis a legtöbb fényképezőgép téglalap alakú képet készít. A képhatárok pedig az egyik legmeghatározóbb elemei a képeknek.


Fotográfia


A fény napszámosa Moholy-Nagy

"Kétségtelen tény, hogy Moholy-Nagy László a legismertebb magyar művész, akinek a neve köré újra és újra a ""legnagyobb hatású,"" ""a legtöbb nyomot hagyó,"" ""tényleg világhírű"" jelzők tornyosulnak. Ez a világhír valóban nem tűnik kérészéletűnek, hisz folyamatosan rendeznek nevével fémjelzett tárlatokat, ilyen például a mostani életmű-kiállítása a New York-i Guggenheim Múzeumban."Pályázat


Pályázat - Víz

Az előző havi forduló képeiből.


Ajánló


Fotófalu 2016


Ajánló


Weboldalak

www.agoudjian.com, bernadettalpern.tumblr.com, www.simoncroberts.com