tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK

2015/3


Levelezés


Olvasói levelek

Hány éves az objektívem?, Metz vaku Samsung géphez, A pixelméret és a zajszint összefüggései, Objektívvásárlás

Mindenféle


Nikon Coolpix P900: 83-szoros zoom

Sony előtétlencsék

Tamron SP 15-30mm f/2,8 Di VC USD

Mindenféle


Sony DSC-QX30

Víz alatti tok Nikon D810-hez

Manfrotto fogaskerekes állványfej

Mindenféle


Drónkamera a PhaseOne-tól

Nikon 1 J5

Újdonságok a Tripontnál

Megérkezett az új Indra 360

Kossuth- és Balogh Rudolf-díjak fotósoknak

Galéria


Mickael Jou - Szembeszállva a gravitációval

Bár a lebegés illúzióját keltő fotózás egyáltalán nem új dolog, a tajvani-amerikai fotós, Mickael Jou csodálatosan eleveníti meg az elegáns táncmozdulatokat a képein.

Fényképezőgépek


Nikon Coolpix S9900

30-szoros átfogású nagylátószögű zoom, Wi-Fi, NFC és GPS, kihajtható képernyő, valamint manuális expozíciós mód. Ezeket kapjuk a Nikon legokosabb utazókompaktjától.

Fényképezőgépek


Olympus OM-D E–M5 Mark II

Jelentősnek mondható újdonságokkal jelent meg az OM-D-család első tagjának frissített változata, az OM-D Mark II.


Fényképezőgépek


Nikon D7200

Új, 24 megapixeles szenzor, 51 mezős továbbfejlesztett autofókusz-rendszer, Wi-Fi-csatoló és időjárásálló szigetelésekkel ellátott alumíniumöntvény váz - ezek jellemzik a Nikon D7200-at.


Fényképezőgépek


Canon EOS 7D Mark II

Öt év telt el az előd, az első APS-C szenzorméretű félprofi-profi DSLR kamera megjelenése óta. Nézzük meg, hogy mit tartott a Canon a legfontosabbnak az utód fejlesztése során.


Objektívek


Olympus M.Zuiko Digital ED 40-150 mm f/2,8 PRO

Az Olympus a Mikro 4/3-os fényképezőgépeihez, és azon belül főként az OM-D-családhoz fejlesztette ki a PRO objektívsorozatot. A sorozat első tagja a 12-40-es volt, amely korábbi tesztünkben kiválóan szerepelt. Már kapható az új profi telezoom is, amelyet most tesztelhettünk.


Objektívek


Canon EF 100-400 mm f/4,5-5,6L IS II USM

Tavaly novemberben jelentette be a Canon előző 100-400 mm-es tolózoomos modelljének átdolgozását és cseréjét. Az új változat finomabban szabályozható gyűrűs mechanikát kapott.

Tippek, trükkök


Photoshop-mágia Lomóhatás nagy üzemben

"Aki látta a Harry Potter-filmeket vagy David Copperfield műsorait, annak nyilvánvaló, hogy varázslattal gyorsan meg lehet oldani a feladatokat: csak egy suhintás a pálcával, esetleg valami


Fotográfia


Képeket külföldre

Több tucat lehetőség közül választhat az, aki fényképet akar vásárolni. Képügynökségek fotók millióit kínálják online felhasználásra, de annak is bőséges választékot nyújtanak, aki nyomtatásra alkalmas minőségben, méretben keres képet. Ám milyen lehetősége van annak, aki el szeretné adni a maga által készített fotókat?

Fotográfia


Hogyan kezdjek hozzá? - 15 kérdés és válasz a stockfotózásról

Az első lépések mindig a legnehezebbek, így cikkünkben segítséget szeretnénk nyújtani azoknak, amik most vágnak bele a stockfotózásba.
Fotográfia


10 tipp a tökéletes minőségű stockfotókhoz

Egy jó stockfotónak számtalan követelménynek kell megfelelnie, az egyik a tökéletes technikai kivitelezés. Nem lehetnek a képen amatőr képhibák, minden részletében professzionálisnak kell lennie, a vásárló ugyanis csak ezzel elégszik meg. Cikkünkben tippeket adunk a tökéletes technikai megvalósításához.

TIPA


TIPA-díjak 2015

Az öt földrész 28 fotós magazinját tömörítő szervezet idén ünnepelte a 25. születésnapját. Az idén egy magyar fejlesztésű és gyártású termék is kiérdemelte a rangos elismerést.


Eszközök


Nissin Air1 és Di700A vakurendszer

Megjelent a Nissin új vakurendszere, amely érdekes meglepetéseket tartogat a haladó fotósok számára. Az elmúlt évben körülbelül ilyenkor rukkolt elő a Nissin az i40-es rendszervakujával, amely pofonegyszerű kezelhetőségével és alacsony árával vívta ki a szakma elismerését. Az idén egy olyan vakurendszer született, amely sokoldalú használhatóságot nyújt speciális munkák elvégzéséhez is.

Eszközök


Drónok támadása

Sokak számára aligha van izgalmasabb dolog, mint az apró repülő eszközökkel való játék, és ha közben még különleges légi fotók is készülnek, teljes lehet az öröm. Nagyon sok függ azonban az alkalmazott drón- és fotótechnikától, de a biztonsági és a jogi kérdésekre sem árt figyelni.Portfólió


Sandro Miller - A főszerepben John Malkovich

Sandro Miller chicagói fotós zseniális módon rótta le tiszteletét egykori mestere, Irving Penn és a fotóművészet nagyjai előtt. Egészen Franciaországig utazott, hogy két üveg jó bor elfogyasztása után felkérje John Malkovich színészt, segítsen neki újraalkotni a fotótörténet leghíresebb alkotásait.

Mobil


Samsung Galaxy S6 edge

A dél-koreai gyártó minden tavasszal megújítja népszerű Galaxy S csúcsmobilját - az idei modell többek közt kamerafronton is komoly fejlődésen ment keresztül.

Képértékelés


Képértékelés

Rovatunkban véleményezzük olvasóink alkotásait. Elemzést végző munkatársunk a www.fotomagazin.hu weboldalra feltöltött képekből válogat. Nem feltétlenül a legjobb vagy legrosszabb képeket mutatjuk be, hanem azokat, amelyekhez reményeink szerint hasznos vélemény, értékelés fűzhető. A képeket Szigeti Tamás fotóriporter értékelte.


Fotográfia


Színharmóniák

Amikor színes dolgokat fotózunk, a legtöbbször három vagy több szín kerül a felvételre. Nem mindegy azonban, hogy melyek ezek a színek. Alkothatnak harmóniát, de kelthetnek feszült, diszharmonikus hatást is. Mindkettő alkalmazható tudatos kompozíciós elemként.
Fotográfia


Foto Noir

A film művészetté válásának több évtizedes folyamatában rengeteg a buktató, a vita, a félreértés, a félremagyarázás. Ezek a viták azonban nem befolyásolták azt a tényt, hogy az 1928-ban alapított Oscar-díj megszerzése a filmszakmában dolgozó színészek, rendezők, operatőrök leghőbb vágya. Az alapítás éve óta több olyan magyar származású filmes kapott Oscart, akiről elfelejtkeztünk, vagy ha még emlékszünk a nevére, nem tudjuk, hogy ebben a kitüntetésben részesült. Persze az Oscarhoz - mint sok mindenhez az életben - nem elég csak a tehetség. Szerencse is kell hozzá.


Fotográfia


Hogyan védekezzünk az eBay-csalók ellen?

Aki sokat rendel távol-keleti fotós termékeket a legnépszerűbb aukciós és kereskedelmi oldalról, nem kizárt, hogy előbb-utóbb belefut egy csalóba. Ennek elkerüléséhez adunk néhány tanácsot!


Ajánló


HIPA - Dubaji fotópályázat

Akik rendszeres látogatói a Photokinának, találkoztak már a HIPA-val - bár nem biztos, hogy tudatosult ez bennük…