tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK

2014/6


Levelezés


Olvasói levelek

Fényképezőgépek videózáshoz, Szoftver archiváláshoz és képfeldolgozáshoz, A digitális és az analóg fotótechnika összehasonlítása, Kézi fénymérők a digitális világban

Mindenféle


Új Manfrotto hátizsákok

Felmérés az amatőr fotózásról

Csillagásztávcső Canon objektívekből

Mindenféle


Eifert-fotók Hódmezővásárhelynek

Lee filterek GoPro kamerákhoz

Pentax Q-S1 - újabb minikamera

Magnum Photos - meghosszabbítva

Mindenféle


Nikon D810

Leica M frissítés

Galéria


Eran Gilat - Dr. Meghökkentő

Vajon mi történik, ha a neurológus orvos kamerát ragad, és elkezd fotózni?

Tippek, trükkök


Camera RAW Profi módon

Az Adobe Photoshop CS6-os verziójába integrált Camera RAW olyan minőségű fotók létrehozására alkalmas, amelyek szinte vetekszenek a HDR-technikával készített képekkel. Az alábbi módszer segítségével harmonikus tónus- és színvilágot hozhatunk létre.

Fényképezőgépek


Friss Nikon 1-esek

Kipróbáltuk a Nikon három legújabb 1-es sorozatú fényképezőgépét. Az S2 apró és színes, a J4 Wi-Fi-csatolóval rendelkezik és elegáns, a V3 pedig szinte minden létező feladatra megoldást nyújt, és rendszertartozékokkal egészíthető ki.Fényképezőgépek


Sony Alpha (ILCE)-6000

Az Alpha 7-esek, majd az Alpha 5000-es után nem sokkal jelentette be a Sony az Alpha 6000-es APS-C szenzorméretű cserélhető objektíves tükör nélküli rendszerkompaktot, amely a nyár eleje óta kapható.


Fényképezőgépek


Fujifilm FinePix X-E2

A Fujifilm X-sorozatának E jelzésű tagjai a nagy sikerű két X 100-as modell alapkoncepcióját követik azzal a különbséggel, hogy az újabb modellekben már cserélhető az objektív, ráadásul valamivel olcsóbbak is. Az X-E2 lényegében az E1-es gép frissített változata.


Objektívek


Fujinon XF 55-200 mm f/3,5-4,8 R LM OIS

A Fujifilm a fényerős 18-55 mm-es gyújtótávolságú alapzoom mellé adott egy hasonlóan jó minőségű telezoomot is. Az ekvivalens 83-300 mm-es nagy átfogású objektívet teszteltük.

Objektívek


Fujinon XF 10-24 mm f/4 R OIS

Tavaly decemberben jelentette be a Fujifilm az extra nagylátószögű zoomobjektívjét. Az eszközt, amely azóta a boltok polcaira került, mi is megkaptuk kipróbálásra.

Objektívek


Nikon 1-es objektívek

Sikeres a Nikon 1-es sorozat. Sorra jelennek meg a széria frissített vagy új fényképezőgépei. És ha ez így van, akkor a MILC gépekhez objektívek is kellenek. Most a Nikkor 18,5 mm f/1,8 CX és a Nikkor 32 mm f/1,2 objektívet teszteltük.


Képértékelés


Képértékelés

Rovatunkban véleményezzük olvasóink alkotásait. Elemzést végző munkatársunk a www.fotomagazin.hu weboldalra feltöltött képekből válogat. Nem feltétlenül a legjobb vagy legrosszabb képeket mutatjuk be, hanem azokat, amelyekhez reményeink szerint hasznos vélemény, értékelés fűzhető. A képeket Szigeti Tamás fotóriporter értékelte.Workshop


Lezajlott a Fujifilm olvasói workshop

2014. augusztus 11-én a Fujifilm Magyar országgal közös fotós workshopot tartottunk szerkesztőségünkben, amelyen olvasóink meg ismerkedhettek a Fujifilm X-T1 és X-E2 fényképezőgépekkel, és különböző szituációkban próbálhatták ki a Fujifilm objektíveket.

Portfólió


Dina Bova - Megtekert valóság

"""Művész vagyok, aki hisz a művészetek által született barátságokban. Univerzális nyelv, mely a világ bármely tájáról származó, különböző kultúrájú embereket képes összehozni. Számomra a művészet a legrövidebb út az egyik szívtől a másikig."""

Pályázat


Pályázat - Színharmónia

Az előző havi forduló képeiből.


Fotográfia


Kompozíció mindenkinek 11. - Különleges kompozíciós elemek: Átlók, háromszögek és ívek

Az előző részben a képmező vízszintes és függőeleges felosztásával foglalkoztunk, de vannak még izgalmasabb eszközök is a figyelem felhívására és a tekintet irányítására: az átlók, a háromszögek és az ívek.
Fotográfia


Különleges városfotók

Szinte minden utazó készít városfotókat, az igazán jó képekhez azonban valami plusz is szükséges, nem elég a készen kapott látványt egyszerűen megörökíteni.
Fotográfia


A képtörténet mestere

Fotózta Hitlert, Mussolinit, Churchillt és Gandhit, ő készítette Einstein híres, pipázós képét, de újságíróként, rádiósként, filmesként is kipróbálta magát. Az Est és a Pesti Napló után a Life és a New York Times számára is dolgozott, képeit később a George Eastman House vásárolta meg.Fotográfia


"""A téma az utcán hever"""

A táj- és természetfotózás után talán alegnépszerűbb fotós műfaj az épületfotó. A városokban, ahol nap mint nap rójuk az utcákat, vagy utazásaink során megfordulunk, nagyon sok, valószínűleg a legtöbb megörökítésre érdemes témával találkozhatunk.
Fotográfia


Objektívek fillérekért? - Olcsó telék bármilyen kamerához

A tükör nélküli cserélhető objektíves kamerákhoz átalakítók segít ségével szinte bármilyen objektívet csatlakoztathatunk. Sorozatunk utolsó részében a teleobjektívek között nézünk körül.

Fotográfia


Fényképezőgépet a gyermeknek

Milyen a jó gyerekkamera? Milyen életkortól érdemes fényképezőgépet vásárolni a gyermeknek? Hány éves korban milyen típusok ajánlhatók? Cikkünkben választ adunk ezekre a kérdésekre.


Fotográfia


Éjszakai fotók állvány nélkül

Valahogy mindig akkor marad otthon az állvány, amikor a legnagyobb szükség lenne rá. Azonban állvány nélkül is lehet jó és látványos alkonyati és éjszakai fotókat készíteni, cikkünkben megmutatjuk, mi kell a biztos sikerhez.Ajánló


Pályázatok

Fair Play témában hirdet fotópályázatot a MOB, Movilfestphoto Fotópályázat 2014, HuntingPress Fotópályázat, Zöld Föld - fotópályázat, Cewe fotókönyvpályázat

Ajánló


Weboldalak

www.elinhoyland.com, www.ryanschude.com, www.zsuzsadarab.com