tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK

2012/6


Levelezés


Olvasói levelek

"Canon EF 50 mm f/1,8 II és az élességállítás, ""Sekrets and mysteries"", Madárfotózás utazózoommal?, "

Kortársaink


Az utolsó szalmaszál

Szabó Judit fényképei olyanok, mint a szerző: halk, szelíd, nem tolakodó, fekete-fehér alkotások...

Mindenféle


A Panasonic mentené meg az Olympust?

Hamisított Hoya szűrők

Corel Paint Shop Pro X4 szervizcsomag

Sony Alpha SLT-A37

Pentax 50 mm f/1,8 APS-C szenzorhoz

DxO Optics Pro immár 64 biten is

Mindenféle


Panasonic FX90-frissítés

Nikon D4- és D800-frissítés

Apple Camera RAW: új kamerák

Camera Grand Prix 2012

70 millió Nikkor objektív

Nagy szenzoros kompakt a Sonytól

Pentax K30

Mindenféle


Talpra álltak a merevlemezgyártók

650 db EOS 60D-t használtak fel

Apple Aperture 3.3

Adobe Lightroom- és Camera RAW-frissítések

Nagy fényerejű alapzoom Mikro 4/3-os gépekhez

Sony NEX-F3

Full HD-felbontású vízálló sportkamera

Mindenféle


Canon EOS-650D és STM motoros objektívek

Galéria


Denis Rouvre - Az etno és a női test találkozása

"Festészet vagy fotográfia, esetleg mindkettő

Tippek, trükkök


Videókat a netre!

Ha a digitális fényképezőgépünkkel készített videókat nemcsak otthon szeretnénk nézegetni, hanem másokkal is meg szeretnénk osztani, valahogy fel kell őket rakni az internetre. Cikkünkben ehhez nyújtunk segítséget.


Tippek, trükkök


Száguldás

Ez az autó olyan gyors, hogy még a festék is lefolyik róla! E látványos fotómontázs elkészítéséhez szükségünk lesz a Photoshop kiválasztó, illetve görberajzoló eszközeire, és persze rétegmaszkokra is.


Tippek, trükkök


Tippek, trükkök 1 perc alatt - Mélységélesség

A fotós tankönyvek hosszasan elmélkednek a mélységélességről. Leírják, hogyan függ a rekeszszámtól, hogy kell kiszámolni, mikor melyik képen mennyi legyen. Pedig a lényeg egyszerű, a képet mélységében is meg kell komponálni! Kis ügyességgel a Photoshop ebben is segít.

Szoftver


Szoftverkoktél

Ebben a hónapban megismerkedünk egy minimalista képnézegetővel, PDF-et mentünk bármilyen állományunkból, automatikusan mappákba szortírozzuk képeinket, és webre is optimalizáljuk a fotóinkat.

Fényképezőgépek


Fujifilm X-S1

Kipróbáltuk a Fujifilm 26-szoros átfogású zoomobjektívvel felszerelt felső kategóriás bridge kameráját.

Fényképezőgépek


Canon EOS 5D Mark III

Megérkezett a Canon EOS 5-ös sorozatának harmadik tagja. Az 5D Mark III összegyűjtötte a különböző kategóriák legjobb tulajdonságait.


Portfólió


Yossi Loloi - Teljes szépség

A fotográfust sem hagyja hidegen, mégsem elsősorban a nemiségre gondol, amikor meztelen testet fényképez. Mitől lesz izgalmas egy alkotás a néző számára, és mitől lesz botránykő valamelyik akt?
Pályázat


Pályázat - A közelfényképezés

Az előző havi forduló képeiből.


Képértékelés


Képértékelés

Rovatunkban véleményezzük olvasóink alkotásait. Elemzést végző munkatársunk a www.fotomagazin.hu weboldalra feltöltött képekből válogat. Nem feltétlenül a legjobb vagy legrosszabb képeket mutatjuk be, hanem azokat, amelyekhez reményeink szerint hasznos vélemény, értékelés fűzhető. A képeket Szigeti Tamás fotóriporter értékelte.

Fotográfia


Backfocus és Frontfocus: Diagnózis és terápia

Tükörreflexes digitális fényképezőgépeknél gyakori jelenség, hogy kissé pontatlanul állítják be az élességet. Ráadásul különböző objektívek használata esetén a hiba is különböző lehet. Kétrészes cikkünkben az élességállítási hibákkal és kiküszöbölésükkel foglalkozunk.


Fotográfia


Műtermi fotózás 1. rész - Fények és árnyékok

Új sorozatunkban a műtermi fotózás kulisszái mögé nyerhetünk bepillantást. Dennis Savini professzionális fotográfus először műtermét, eszközeit és munkamódszerét mutatja be, majd számos példán keresztül a műtermi tárgy- és személyfotózás trükkjeivel is megismerteti olvasóinkat.Fotográfia


Tippek és trükkök makrózáshoz 2.

Az apró dolgok fényképezése remek és érdekes időtöltés. Kétrészes cikkünk második részében megismerkedünk a makro objektívekkel, illetve a különlegesen nagy leképzést nyújtó praktikákkal.Fotográfia


Kreatív életlenség

Napjaink modern művészi fényképészetében egyre több az olyan kezdeményezés, amely a klasszikus képalkotástól kicsit elrugaszkodni kíván. Ennek megfelelően a Hamburgi Műcsarnokban nemrég egy egész kiállítást szenteltek az életlenség témakörének.Fotográfia


André Kertész magyarországi helyei

Három ember összehajol egy asztal fölött. Közöttük egy fénykép. Elmélyülten szemlélik, néha mondanak valamit. Nem értem, valami ismeretlen nyelven folyik a beszélgetés, de az biztos, hogy pénzről van szó. Nagyon sok pénzről. Meg azt sem értem, miért nézegetnek hosszasan New Yorkban, Párizsban vagy éppen Tokióban egy törökbálinti falusi utcát ábrázoló fényképet? Miért adnának egy-egy eredeti példányáért dollárok, eurók vagy jenek százezreit?


Fotográfia


Akik a repülőket fotózzák

Spotterek. ők azok, akik gyakran órákat állnak a repülőterek kerítése mellett, teleobjektívjükkel le- és felszálló gépekre vadásznak. Keresik a különleges repülőket, és gyakran egészen elképesztő felvételeket készítenek.Fotográfia


Olimpia a keresőn át

Hamarosan megkezdődnek Londonban a nyári olimpiai játékok. Két rutinos „olimpikon”, Illyés Tibor, az MTI és Szalmás Péter, a Népszava fotóriportere osztotta meg velünk eddigi tapasztalatait és olimpiával kapcsolatos élményeit. Azt is elmondták, hogyan készülnek a londoni munkára.
Fotográfia


Így többekhez eljutok a képeimmel

Beszélgetés Dezső Tamás dokumentarista fotográfussal az irányváltásról, a műkereskedelem világáról és a fényképész lehetőségeiről. Meg arról, mi történt vele azóta, hogy éppen egy éve megnyerte az egyik legfontosabb fotóművészeti díjat, a Center Awardot.
Ajánló


Fotókiállítások

"Magyar sorsok és életművek, Magyar fotográfusok kiállítása Isztambulban, Aknay Csaba: Past Perfect, Out of focus: Photography, A Művészetek Palotája fotókiállításai: Kocsis 60 - kiállítás, Látóhatár - kiállítás a Művészetek Palotája fotóés videopályázatának anyagából

Ajánló


Weboldalak

www.luissanchis.com, www.naomiharris.com, www.studio-h.hu

Ajánló


Könyvek

Baricz Katalin: Szeretteim, Kalotás Zsolt: A Kiskunsági Nemzeti Park, Scott Kelby: Professzionális portréretus, Kőrösi Zoltán: Az utolsó meccs

Ajánló


Pályázatok

Mutasd meg a képed! Indul a Sony World Photography Awards 2013, CIWEM EPOTY 2012 A környezettudatos természet - fotósok pályázata, Örkény Egyperces - Fotópályázat