tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK

2011/5Levelezés


Olvasói levelek

Az FX- vagy a DX-formátumot válasszam?, Éjszakai felvételek,HDR és panoráma mód, RAW vagy JPEG?, Photoshop-tanfolyam, A fotós felszerelés és a repülés, Nyelvi kalandozások Grétsy tanár úrral - A jó képnek nincsen jelentéktelen része


Mindenféle


Két új Lowepro táskasorozat

Magyar négydimenziós testszkenner

Phase One Capture One v6.2 – frissítés

Sharp LCD panelek

Vízálló kamera könnyűbúvároknak

Mindenféle


Kiszivárgott új Sony NEX

Lumix-frissítések

Meghalt a CCD feltalálója

Új szkennerek a Rolleitől!

Új szoftver Olympus XZ–1-hez

Mindenféle


Átadták a Sony World Photography Awards díjait

Epson Stylus Photo R2000

Nikkor AF–S 50 mm f/1,8G

TIPA


TIPA-DÍJAK 2011

A TIPA (Technical Image Press Association) egy európai független szervezet, amely a meghatározó fotós szaklapokat tömöríti. Minden évben díjakkal jutalmazza a legjobb fényképezőgépeket és a képalkotáshoz kapcsolódó termékeket. Összesen harminc, fotózással és képalkotással foglalkozó újság szerkesztői szavazással döntöttek az elmúlt tizenkét hónap legjobb képalkotó eszközeiről. A díjnyertes termékek forgalmazói ünnepélyes keretek között vehetik át az elismerést jelző szobrot, és termékeiken feltüntethetik a TIPA logóját. 2007-től a Digitális Fotó Magazin a szervezet magyarországi tagja.

Galéria


Edward Burtynsky - Embertelenül emberi

Új idők, új geológiai korszak köszöntött be, bolygónkat már minden természeti erőnél vehemensebben formálja az emberiség. Valaki valahol egyszer azt mondta, az ember által létrehozott dolgok jelentős része embertelen. Ha csupán Edward Burtynsky kanadai fotográfus képeit látjuk, akkor még ebben a szűk szegmensben való hit is elvész.


Tanuljunk!


Photoshop-tanfolyam kezdőknek - Retusálás és élesítés

A Photoshop-tanfolyam e havi részében megismerkedünk a retusálás rejtelmeivel, megtanuljuk, hogyan kell használni a Klónozó eszközt és társait, illetve bemutatjuk a program élesítési technikáit.Tippek, trükkök


Portréretus Photoshop CS5-tel

A családtagok, barátok a hobbifotósok kedvenc témái közé tartoznak. Sokan szeretnék, ha modelljeik minél szebbnek látszanának a képeken, de nem igazán tudják, hogyan fogjanak neki a retusálásának.
Fényképezőgépek


Fujifilm FINEPIX REAL 3D W3

Második 3D-s fényképezőgépét mutatta be a Fuji. Elődjéhez képest jelentősen nőtt az LCD felbontása, és immáron HD-minőségű, térhatású videók is készíthetőek, sztereó hanggal.

Fényképezőgépek


Panasonic LUMIX DMC–TZ20

A Panasonic 2006 februárjában jelentette be első „Travel Zoom”-szériás modelljét. A TZ20-as többek között 16-szoros gyújtótávolság-átfogást, még hatékonyabb optikai képstabilizátort, gyors sorozatfelvételt, valamint HD-videózást kínál tulajdonosainak.

Fényképezőgépek


Samsung NX 11

Az egyre növekvő népszerűségű tükör nélküli cserélhető objektíves gépek csoportjából most a Samsung legutóbbi modellje, a 14,6 mega - pixeles NX 11 érkezett szerkesztőségünkbe.

Fényképezőgépek


Canon EOS 600D

Belépőszintű tükörreflexes fényképezőgép 18 mega pixel felbontással, kihajtható monitorral és sok automatikával.


Eszközök


Kitekintő

Cullmann Multi clamp – univerzális szorítócsipesz, Cullmann Magnesit Copter mini állvány gömbfejjel, Datacolor Spyder lenscal

Eszközök


Nikon AF–S NIKKOR 35 MM F/1,4G

A profi fotósok szívesen használják a nagy fényerejű 35 mm-es objektíveket. Ennek az lehet az oka, hogy nagylátószögük ellenére még a képsarkokban lévő téma képe sem torzul el.

Összehasonlítás


Fényképezőgépek és objektívek adatai

Rovatunkban fényképezőgépek és objektívek legfontosabb adatait adjuk közre.Utazás


Túra a Bükk-hegységben

Aki szereti hazánk hegységeit, szeret szép tájképeket készíteni, az számtalan jó belföldi úti célt találhat. Egy ilyet ajánlunk most olvasóink figyelmébe.


Képértékelés


Képértékelés

Rovatunkban véleményezzük olvasóink alkotásait. Elemzést végző munkatársaink a www.fotovilag.hu weboldalon lévő Kép fórum rovat ba feltöltött anyagból válogatnak. Főként azokat a munkákat mutatjuk be, amelyekhez – reményeink szerint – olyan vélemény fűzhető, amely sokak számára hasznos. A képeket Dékán István értékelte.

Pályázat


Pályázat - Mozgás

Az előző havi forduló legjobb képei

Fotográfia


Bevezetés a fotográfiai kompozíció világába - Kreatív életlenség

A fotográfia médiumamindenek előtt környezetünk minden részletének élethű és éles leképezéséről ismert. Az életlen felvételeket alapvetően rosszul sikerült képeknek tartjuk. Csak a médium szabad, művészi fel használása vonja be az életlenséget a kompozíciós eszközök sorába.Fotográfia


A fotográfiai optika - A fény természete

A fotográfia és az optika tudománya a kezdetektől összefonódott. Az optika interdiszciplináris tudomány, sokféle megközelítésben lehet tárgyalni. Most következő sorozatunkban a fotográfusok számára érdekes, gyakorlati oldalról közelítjük meg, de előbb tartsunk egy kis történeti áttekintést, nézzük meg, milyen út vezetett a mai digitális kamerák összetett objektívjeinek kifejlesztéséig.


Fotográfia


Fotózzunk filmre 3. - Hívás, kontakt, papírkép

Sorozatunkban kirándulást teszünk az analóg fotózás világába, hogy mindenféle digitális segítség nélkül is kitűnő képeket készíthessünk – filmre.


Fotográfia


Fotós műfajok és eszközeik - A közelfényképezés

A közelfényképezést mint fotográfiai műfajt – ahogyan az a nevéből is kiolvasható – sajátosan a fotográfia hozta létre.Ajánló


Weboldalak

www.coreyfishes.com, www.mattstuart.com

Ajánló


Fotókiállítások

Kiállítások a Magyar Fotográfusok Házában, Első Kecskeméti Fotószalon, másodbemutató Budapesten, Kleb Attila – Heaven & Hell, Dezső Tamás: Itt, bárhol