tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK

2011/10


Levelezés


Olvasói levelek

Fényképezőgép vadfotózáshoz, Felszerelés vegyes témához


Mindenféle


Canon Pixma Pro-1 - 12 tintával

Carl Zeiss Distagon T* 25 mm f/2 Canonhoz, Nikonhoz

Csökkenő tükör nélküli eladások?

Feldobható panorámakamera

Frissített Sylkypix

Leica Elmarit 30 mm, f/2,8

Olympus E-P3 - frissítés

Pentax Q - frissítés

Mindenféle


A világ legdrágább fotója

Fotózás fókuszálás nélkül

Fujifilm X10 - frissítés

Fujifilm X100 - frissítés

Ilford lyukkamerakészlet

Kozmetikázta eredményeit az Olympus

Lejtőn a Kodak

Panasonic GH2 - frissítés

Mindenféle


Ahol a Nikon 1 születik

Látogatást tettünk Kínában, a Wuxi városában található Nikon gyárban, ahol, a Nikon 1-es fényképezőgépek és a hozzájuk tartozó objektívek mellett más részegységek is készülnek.


Galéria


Máté Bence legújabb díjnyertes fotói

Máté Bence idén már 4. alkalommal kapta meg Londonban a BBC Eric Hosking-díját a verseny legszínvonalasabb kollekciójáért, és ezzel megdöntötte Vincent Munier kilenc éve fennálló rekordját. A hat képből álló kollekción kívül még két képét is díjazta a zsűri, így idén nyolc felvétele szerepel a világ legeredményesebb, közel száz természetfotóját bemutató könyvben.Galéria


Minden olyan természetes?

Válogatás a GDF SUEZ - Az Év Természetfotósa 2011 fotópályázat legjobb képei közül.
Tanuljunk!


Photshop tanfolyam kezdőknek - A kép színeinek átalakítása

Tanfolyamunk korábbi fejezeteiben a színtorzulások eltüntetésével, a természetellenes színű képek automatikus javításával foglalkoztunk. Ebben a részben továbblépünk, és megtanuljuk, hogyan játszhatunk a színekkel, miként tompíthatjuk, erősíthetjük vagy cserélhetjük ki fotónk színeit.Szoftver


Teljes renoválás: Corel PaintShop Pro X4 Ultimate

Régi név, új felület, sok újdonság - röviden így jellemezhetnénk a Corel nemrégiben megújult kép szerkesztő programját, a PaintShop Pro X4-et, aminek Ultimate-változatát próbálhattuk ki.


Szoftver


Szoftverkoktél

E havi összeállításunkban több mint 160 képformátum kezelésére tanítjuk meg a Windowst, visszahozzuk véletlenül letörölt képeinket a memóriakártyáról, megismerkedünk egy egyszerű képátméretezővel és digitális képeinkből analóg kinézetű fotókat faragunk egyetlen kattintással.


Fényképezőgépek


Nikon Coolpix P7100

A Nikon haladóknak készített fényképezőgépe rengeteg funkcióval, kitűnő kezelhetőséggel és számos személyreszabási lehetőséggel rendelkezik.

Fényképezőgépek


Olympus E-PM1

Az E-PM1 (más néven Pen Mini) hasonló képminőséget kínál, mint harmadik generációs nagyobb testvérei. Vizsgáljuk meg, hogy mégis mi indokolja létjogosultságát harmadikként a Pen-családban.

Objektívek


Olympus M. Zuiko Digital 9-18 mm F/4-5,6

A Mikro négyharmados rendszerű fényképezőgépekhez összesen két ultra-nagylátószögű zoomobjektív kapható. A Panasonic 7-14 mm-est már teszteltük, most nézzük az Olympus hasonló kategóriájú, de más felépítésű zoomját.

Vásárlás


Milyen fényképezőgépet vásároljunk?

Cikkünkben segítséget adunk a megfelelő digitális fényképezőgép kiválasztásához, legyen az egy olcsó kompakt vagy egy drága tükörreflexesVásárlás


Fényképezőgépek videózáshoz

Cikkünkben segítséget nyújtunk azoknak, akik gépvásárláskor fontos szempontnak tartják, hogy a kiválasztott kamera ne csak álló, de mozgó képek felvételére is alkalmas legyen


Tesztelő


Fényképezőgépek adatai

Rovatunkban a korábbi lapszámainkban tesztelt fényképezőgépek adatait és rövid értékelését olvashatják


Vásárlás


Hogyan válasszunk objektívet?

Idei objektívajánlónk elsősorban a kezdő amatőr fotósoknak szól. Azért nekik, mert ők szorulnak rá leginkább a segítségre, hiszen az induláskor nagyon sok fontos szempontot kell figyelembe venniük.
Összehasonlítás


Objektívek adatai

Rovatunkban objektívek legfontosabb adatait adjuk közre.

Vásárlás


Kiegészítők, tartozékok karácsonyra

Összegyűjtöttünk egy csokorra való hasznos tartozékot és kiegészítőt, hogy ötletet adjunk azoknak, akik akár másokat, akár magukat szeretnék meglepni valamilyen nem túl drága, de hasznos aprósággal.


Vásárlás


Kamerás mobilt karácsonyra

Milyen mobiltelefont érdemes a karácsonyfa alá csúsztatni, ha jövőbeli használója számára kiemelt fontossággal bírnak a fotós kvalitások? Piaci körképünkből rögvest kiderül!


Tanuljunk!


Stockfotózás 2012-ben

Áttekintjük, hogy az elmúlt időszakban milyen változások történtek a stockfotók piacán, mire kell mostanában odafigyelnie egy fotósnak, ha sikeres szeretne lenni ezen a területen.

Portfólió


Ingrid Baars - Bizarr és gyönyörű

A fényképezés drámai mértékben változott meg az elmúlt években, és ma a legtöbb fotó, ami a magazinokban látható, erőteljes kontraszt-, fény-, szín-, bőr-, szemváltoztatáson megy át. De ez a folyamat kell ahhoz, hogy olyan végeredmény jöjjön létre, amire felkapják a fejüket az olvasók.
Pályázat


Pályázat - Háziállatok

Az előző havi forduló képeiből


Fotográfia


A fotográfiai optika - Perspektíva

A környező világ térbeliségének, a távlatnak, idegen szóval a perspektívának a felfedezését általában a korai reneszánsz művészekhez kötik. Fotográfiai optikával foglalkozó sorozatunk befejező részében a perspektívával foglalkozunk.


Fotográfia


Fehérbe dermedt világok

A fotós számára számtalan lehetőséget rejt a havas-jeges táj, de a téli fényképezéshez fel kell készülni. Cikkünkben összefoglaljuk a téli fotózás legfontosabb tudnivalóit, nemcsak a fotózáshoz, hanem a célszerű öltözködéshez is tanácsot adunk.Ajánló


Weboldalak

www.anamorf.hu, www.sandordobos.hu, www.emilyshur.com

Ajánló


Könyvek

Korniss Péter - Zavada Pál: Egy sor cigány, Vadas Ernő, Keleti Éva:Visszapillantás

Ajánló


Fotókiállítások

Dezső Tamás: Itt, bárhol, Jung Zseni - Csenddé lett, Olasz Tamás: Az öröm városa, Ádám Gyula kiállítása a Kolta Galériában, Fotó ünnepe kiállítás, Válogatás a magyar sajtófotográfia legrangosabb seregszemléjéből, Vizek-Partok-Emberek, Stalter György: Neukölln + Nyolcker

Ajánló


Pályázatok

Google Photography Prize, Makrofotók, tél és kezek, Emberek és érzelmeik, Magyar Sajtófotó-pályázat