tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK

2009/7

Mindenféle


A Nikon és a Fujitsu új leányvállalata,

AF-S DX NIKKOR 18-200 mm f/3,5-5,6G ED VR II,

AF-S NIKKOR 70-200 mm f/2,8G ED VRII,

Factron objektívek,

Frissült a Ricoh CX1,

Nikon D5000-hiba,

Olympus-mintabolt és szerviz,

Mindenféle


A CIPA szerint visszaesett a fényképezőgépek gyártása,

A világ legnagyobb objektívje,

Che Guevara színes fotókon,

Fotós kincsesbánya a neten,

Samsung Navy monitorok képfeldolgozáshoz,

Mindenféle


A Holdra utaztatja a netezőket a Google,

Árulkodó fényképek,

Fujicolor Pro 800Z,

Pentax Optio W80 strapabíró kompakt,

Mindenféle


Panasonic-újdonságok: FZ38, ZX-1, FX60, FP8,

Galéria


David Chow . A fényképezés boldogít

A fiatal angol fotográfus öt esztendővel ezelőtt hagyta el a számokat a fotográfiáért. Azóta főként egyéni, harmonikus stílusú virágfotókat készít.


Fotópszichológia


Holtomiglan-holtodiglan

Vőlegényének jövendőbelije az eljegyzett nő: menyasszony. A menyegzőt (esküvő) követően - így kötvén meg házasságukat - válnak feleséggé, valamint férjjé: házas párrá. Ünnepi élményeik pszichikus voltáról és esküvői fotóik befogadásáról - alkotói vélemények tükrében - szólok az alábbiakban.


História


Haár Ferenc

Haár Ferenc 65 évet átfogó fotográfusi munkássága rendkívül nagy hatósugarú, de nem csak ezer kilométerekben mérhető az a távolság, melyet sikeres pályafutása során megtett. Szellemi értelemben is hatalmas utat járt be, mely Budapestről Párizson, Japánon, az Egyesült Államokon át Hawaiig és a szociofotós Munka-körtől a zen buddhizmusig vezetett úgy, hogy közben megőrizte magyarságát, új otthonában is ápolta szülőföldje kultúráját.
Tippek, trükkök


Lágyítás Lightroomban

A lágyítás egy régi és jól bevált fotográfiai fogás a portréfényképezésben. Jó hatással van a kép hangulatára, és széppé teszi az arcbőrt. A Photo shop Lightroom egyszerű, de szokatlan megoldást kínál erre az effektusra.

Tippek, trükkök


Látványos ólomüveg ablakok

Cikkünkben bemutatjuk, hogyan lehet jó fotókat készíteni a színes ólomüveg ablakokról és hogy mit is kell tenni a Photoshopban, hogy igazán látványos végeredményt kapjunk, olyat amelyen a templom belseje és az ablak mintázta is egyformán jól látszik.


Tippek, trükkök


Photoshop bolygó

Ha szükségünk van egy égitestet ábrázoló részlet gaz - dag képre, akkor ezt teleszkóp használata nélkül is elkészíthetjük. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan.
Szoftver


Képnagyító szoftverek - Ha nem csak a méret számít

A digitális képekből nagy felbontású, plakát méretű nyomatok készítését ígérik az upscaling szoftverek gyártói. Egészen kifinomult megoldásokat kínálnak arra, hogy a semmiből valamit próbáljunk csinálni.Fényképezőgépek


Olympus E-P1

Megszületett az Olympus első Mikro 4/3-os rendszerű fényképezőgépe, amelyet a legendás Pen alapjaira épített.

Fényképezőgépek


Panasonic GH1

A Panasonic első videofelvevős, cserélhető objektíves fényképezőgépe full HD-felbontású filmeket rögzít, akár sztereó hanggal is.Fényképezőgépek


Pentax K-7

A Pentax legújabb üdvöskéje szinte mindent kínál, ami a kreatív fotóamatőrök igényeit kielégíti. Olyan - gépen belüli - szoftveres szolgáltatásokat nyújt, amelyeket egyébként személyi számítógépen csak hosszas utómunkával érhetnénk el.


Objektívek


Panasonic Lumix G vario HD 14-140 mm f/4,0-5,8

A Panasonic az Olympusszal közösen megalkotta a Mikro 4/3-os szabványt, amelynek egyik lényeges tulajdonsága az objektívek cserélhetősége. Most a Panasonic mégis egy olyan objektívvel jelentkezett, amelyet szinte soha sem kell lecsavarni a gépről.

Portfólió


Krijn Van Noordwijk

Ha egy amszterdami klubban meg pillantunk egy ősz kecskeszakállas, fekete sapkát, pólót és bő farmert viselő bohém férfit fényképezőgéppel, aki jókedvűen szóba áll bárkivel, akkor biztosan Krijn van Noordwijk az, akivel találkoztunk.


Miniportfólió


Miniportfólió: Bán Sarolta

Előbb kezdtem rajzolni, mint beszélni. Most 27 éves vagyok, eredeti végzettségem szerint ötvös. A digitális fotózással, majd a kép - szerkesztéssel körül belül két éve találkoztam. A kezdetektől érdekes játékot jelentett számomra...Fotográfia


Bevezetés a kompozíció világába - A függőleges vonal fekvő és álló formátumban

A magasság és a hosszúság optikai élménye minden bizonnyal a kinyíló emberi tudat legelső meg - határozó élményei közé tartozik. Persze ebben a folyamatban más emberek is szerepet játszanak. A kisgyermek előtt magasodó felnőtt ember a közel ség és a melegség hatását kelti, tehát a függőleges ségről ezekre a fogalmakra asszo ciá lunk - ellentétben a vízszintesek távoliságá val és hidegségével.Fotográfia


Fotóiskola teljesen kezdőknek 05. Az expozíciós üzemmódok pés a mélységélesség

Kezdőknek szóló sorozatunk ötödik részében megnézzük, hogyan befolyásolhatjuk még jobban felvételünk expozíciós és egyéb paramétereit.Fotográfia


Legendás Kamerák - Werra 3

A Werra fényképezőgépekről fiatalabb olvasóink valószínűleg nem sokat hallottak. Pedig a kisfilmes gépcsalád korában nagy elismerést és népszerűséget élvezett az amatőr fotósok között.

Fotográfia


Kompozíció felsőfokon - Vulkanikus táj

A fényképezés szempontjából a vulkanikus táj sok előnyös tulajdonsággal rendelkezik. Kezdjük mindjárt azzal, hogy fotográfusként nagyon nehezen tudnánk ezeket a tájakat sekélyessé, közhelyessé tenni. A vulkánokkal teletűzdelt környezet általában nyers, valótlannak tetszik, sőt néha eléggé nehezen megközelíthető.