tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK

2009/6

Mindenféle


Connected Living az intelligens otthonért,

Frissítés Olympus objektívekhez,

Jönnek a Class 10-es SDHC kártyák,

Leica objektívek Panasonic gépekre,

Megjött: Pentax K-7,

Sharpen Pro Ligtroomhoz,

Mindenféle


Firmware-frissítés Ricoh CX1-hez,

FotóFalu a Cserhátban,

Frissítés Panasonic objektívekhez,

Manuális beállítások az EOS 5D Mark II videó módjánál,

Panorámamonitor az NEC-től,

Voigtländer Nokton 50 mm f/1,1,

Windows XP 2011-ig,

Mindenféle


Olympus E-P1,

Galéria


Alexander Paulin - A női szépség ismerője

Alexander Paulin fotóin a gyengébb nem harmonikus, klasszikusan csodálni való oldaláról mutatkozik meg. A női test és az erotika ötvöződik egységes egésszé a képeken.História


Langer Klára

A hazai szociofotó-mozgalom soraiban számos nagy tehetségű női fotográfus működött az 1930-as években. Három fotóművésznő, Kálmán Kata, Sugár Kata és Langer Klára munkásságában a szociofotó a legmagasabb művészi színvonalra emelkedett.
Tippek, trükkök


Egy halom kép az asztalon

Feldaraboljuk az egyik fotónkat, és a részleteit szétszórjuk egy virtu á lis asztalon - ehhez per sze szükségünk lesz a Pho to shopra is.


Szoftver


Frissülő kedvencek: Alien Skin Snapart, FastStone Xara Extreme

Három kedvelt program új funkcióit mutatjuk be az új művészi szűrőktől kezdve a fejlett kötegelt feldolgozási lehetőségeken át a tartalomfüggő méretezésig: Alien Skin SnapArt 2, FastStone Image Viewer 3.9, Xara Xtreme 5

Fényképezőgépek


Samsung WB1000

Elegáns ultrakompakt egyedi megoldásokkal. Nagy felbontású TFT és ötszörös zoom jellemzik a Samsung 12 megapixeles fényképezőgépét.

Fényképezőgépek


Olsmpus Mju Tough 6000

Az Olympus négy színben is forgalomba kerülő, 3 méterig vízálló fényképezőgépe nagylátószögű objektívet és 10 megapixeles felbontást nyújt felhasználóinak.

Fényképezőgépek


Ricoh CX1

A Ricoh amatőröknek szánt kompakt sorozatának legújabb tagja is bővelkedik különleges tulajdonságokban. A CX1-es gépen belül készít HDR-képet, de a felvételek utólagos módosítása sem igényel külön számítógépet.Portfólió


Kék orrok - Vjacseszlav Mizin és Alexander Saburov

Ismerkedjünk meg egy mindennapinak nem nevezhető orosz művészeti csoport fotós munkáival. A két fenegyerek provokatív képei hazájukban folyamatosan botrányokat kavarnak.
Mobil


LG KC780

A dél-koreai gyártó legfrissebb mobiltelefonja elérhető áron kínál 8 megapixeles felbontású kamerát, ráadásul divatos, szétcsúsztatható formába csomagolva.

Fotográfia


Bevezetés a kompozíció világába - A vízszintes vonal fekvő és álló formátumban

A vízszintes vonal a kiegyenlítettség jelképeinek egyike, az abszolút egyensúly szimbóluma. A távolsággal, a nyitott tájjal, illetve a tengerparttenger látványának köszönhetően a vízszintes vonalakat elsődlegesen a tájjal és a horizonttal hozzuk összefüggésbe. Ugyan akkor a vízszintes vonalat mint horizontot az elérhetetlen messzeséggel emellett - érzelmi alapon - a ridegséggel, a hidegséggel is azonosíthatjuk.Fotográfia


Fotóiskola teljesen kezdőknek 04. Vakuzás és bemozdítás

Kezdőknek szóló sorozatunk jelen részében a vakuhasználat kérdéseit és a hosszú expozíció néhány érdekes hatását járjuk körbe.
Fotográfia


Legendás kamerák - Canon AE-1

Az 1976-ban bemutatott Canon AE-1- ben jelent meg először a mikroprocesszor, ami nélkül a mai digitális kamerák már elképzelhetetlenek. Az AE-1-gyel a cég az amatőr fotósokat célozta meg rendkívüli sikerrel: néhány év alatt több mint ötmillió darabot adtak el belőle.

Fotográfia


Kompozíció felsőfokon - Felhők

Meglehetősen gyakran kerül az égbolt a fotóinkra. Az égboltnak viszont a felhők adnak képi értelmet. Vizsgáljuk meg, mit kezdhet a fotós a felhőformákkal!Fotográfia


Ansel Adams zónarendszere

A zónarendszert nagy formátumú filmes fényképezéshez találták ki, de egy kis módosítással digitális fényképezéshez is használható. A film és a digitális kamera eltérő viselkedése miatt az expozíciót is másként kell meg választani, és persze a kidolgozás is más lesz.

Fotó és irodalom


Egy fénykép és egy írás: Cserna-Szabó András

Megkértük irodalmi életünk ismert személyiségeit, hogy írjanak a Digitális Fotó Magazin irodalomszerető olvasói számára egy-egy új művet, amelynek témája a fénykép. Egy fénykép és egy írás: Ladik Katalin

Megkértük irodalmi életünk ismert személyiségeit, hogy írjanak a Digitális Fotó Magazin irodalomszerető olvasói számára egy-egy új művet, amelynek témája a fénykép.