tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK

2009/10Levelezés


Olvasó levelek

Expozíció és fehéregyensúly, Panorámakép, Plustek filmszkennerek, Archiválás


Mindenféle


650 GB 175 grammon

A Toshiba is hátsó megvilágítású szenzort készít

Canon EOS 7D-probléma

Frissített Olympus Pen

Phase One Capture One 5 Pro

Sony SLR firmware-frissítések

Tamron 17-50 mm f/2,8 Di II VC Canonhoz is

Víz alatti vaku a Fujitól

Mindenféle


32 GB-os Memory Stickek

Kompakt rendszerkamera a Ricoh-tól

Lenovo gépen gyorsabb a Windows 7

Pentax K-7 firmware-friss

Vágásálló pánt fényképezőgépekhez

Mindenféle


Az Év Természetfotósa 2009

Canon EOS 1D Mark IV - 10 kép/s

Tervezd meg a táskádat!

Galéria


August Bradley - Divatfotós történetek

Egy amerikai fotós egészen másképpen gondolja a divatfotózást. A különleges látvány igencsak keresett a neves megrendelők körében.


Tippek, trükkök


Hajmaszk

Egy portré hátterének kicserélése során a haj kiválasztásával sokszor meggyűlik a bajunk. Az alábbiakban egy olyan külön leges módszert mutatunk be, amellyel ez a feladat jóval eredményesebben végezhető el.


Tippek, trükkök


Karácsonyi képeslap

Ismét itt az advent, kezdődik az ünnepi készülődés, és előkerülnek a karácsonyi képeslapok is. Szeretteinknek bizonyára nagy örömet szerzünk azzal, ha a képeslapot magunk készítjük.

Tippek, trükkök


Vágás Lightroom 2-vel

A vágás talán az egyik legrégebbi és legalapvetőbb képmódosítás. A szakcikkek mégis igen kevés figyelmet szentelnek neki, talán mert első nekifutásra nagyon egyszerű dolognak tűnik.


Fényképezőgépek


Panasonic ZX1

Igényes, fémházas ultrakompakt, nyolcszoros átfogású, stabilizált objektívvel. Élő hisztogram, valamint HD-videó is választható a menüjében.

Fényképezőgépek


Nikon S1000pj

A Nikontól egy különleges, beépített projektorral felszerelt kompaktot kaptunk kipróbálásra, amelynek a fotós funkciók tekintetében sincs szégyenkeznivalója.

Fényképezőgépek


Fujifilm Finepix S200EXR

12 megapixeles, 14-szeres zoomobjektívvel felszerelt bridge kamera. A Super CCD EXR szenzor viszonylag alacsony képzajt produkál.


Fényképezőgépek


Canon PowerShot G11

Ritkán jelenik meg olyan új fényképezőgép, amelyben az elődhöz képesti legfőbb változtatás a felbontás jelentős csökkentése.

Eszközök


HP Photosmart Plus

A HP otthoni használatra szánt multifunkciós szériájának középső tagját teszteltük. Az elegáns megjelenésű eszközt érintőképernyőn keresztül is vezérelhetjük.


Vásárlás


Fényképezőgépek - fotótémák

A digitális fényképezés elterjedése óta még többféle fényképezőgépet gyártanak, mint a filmes korszakban. Ember legyen a talpán, aki kiigazodik közöttük. Vizsgáljuk meg, mi mindent kell figyelembe vennünk ahhoz, hogy a számunkra legmegfelelőbb gépet válasszuk.Vásárlás


Vásárlási tanácsadó: fényképezőgépek

Összeállításunkban segítséget nyújtunk a megfelelő fény képezőgép kiválasztásában. A vásárlást segítő szempontok mellett több mint 60 fényképezőgépet tüntetünk fel árakkal és részletes adatokkal.
Vásárlás


Vásárlási tanácsadó: tartozékok és kiegészítők

Összeállításunkban ötleteket szeretnénk adni a karácsonyi ajándékvásárláshoz, de a felsoroltak végig böngészését azoknak is ajánljuk, akik magukat szeretnék meglepni valamilyen kiegészítővel.
Vásárlás


Objektívek adatai

Objektívek adataiVásárlás


Fotós mobilt karácsonyra

Összegyűjtöttük egy csokorba, hogy az év végi ünnepek közeledtével melyek a legjobb kamerás mobilok a piacon.

Vásárlás


Szoftverek - olcsón, olcsóbban, ingyen

Cikkünkben megnézzük, milyen olcsó, esetleg ingyenes szoftverekkel tudjuk kiváltani - kisebb-nagyobb kompromisszumokkal - a drágább programokat, azok fontosabb funkcióit.


Portfólió


Sara Remington - Izek, illatok, látvány

A karácsony talán egy kicsit a gasztronómia ünnepe is. Az étel fényképezés a leg összetettebb műfajok egyike, ismerkedjünk meg e műfaj még fiatal, de már komoly hírnevet szerzett művelőjével.
Fotográfia


Kompozíció felsőfokon - Jelképek

Miért éppen a World Trade Center épületei estek a terroristák áldozatául? A szimbólumok fényképezése sok figyelmet és ihletett állapotot igényel.
Fotográfia


Bevezetés a kompozíció világába - A felület

A felület nem más, mint a világosság-sötétség és/vagy a szín szabad, illetőleg behatárolt kiterjesztésének kompozíciós eszköze. A pont és a vonal kompozíciós eszközeihez képest legtöbbször nagyobb optikai súllyal bír.Fotográfia


Fotóiskola teljesen kezdőknek 08. Ünnepi fotótémák

Kezdőknek szóló sorozatunk nyolcadik részében a téli és a karácsonyi fotótémákra koncentrálunk és, az eddig tanultak segítségével megoldjuk a legkülönfélébb felvételi helyzeteket.


Fotográfia


Legendás kamerák - Pentacon six TL

A Pentacon six 6x6-os középformátumú kamerákat az NDK-ban gyártották az 1960-80-as években, alapvetően a keleti blokk piacára. A gép figyelemre méltó sikerét komoly objektív választékának, meg fizethetőségének és a jó képminőségének köszönhette.

Ajánló


Fotókiállítások

A születéstől a halálig és tovább - Kálvin 500., Misetics Mátyás fotográfus kiállítása, Telek Balázs: Diptychon, Tóth Károly életműve - fotókiállítás, Formaságok - Erdei Krisztina kiállítása, I am back!

Ajánló


Pályázatok

Szülőföldem szép határa 2010 - fotópályázat, Jelenítsd meg a zenét! - Panasonic lumix fotópályázat, 7. Holland nemzetközi diapályázat, Az Oxygen Adrenalin Park fotópályázata, Délkelet-Európa: emberek és kultúra, A Magyar Világ Iskola Egyesület fotópályázata


Fotó és irodalom


Egy fénykép és egy írás: Deák László

Megkértük irodalmi életünk ismert személyiségeit, hogy írjanak a Digitális Fotó Magazin irodalomszerető olvasói számára egy-egy új művet, amelynek témája a fénykép.