tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK

2008/9Levelezés


Levelezés

LCD monitor és a színterek, Monitorkalibrálás, Mi az a HDR?, PS Elements és a festékesvödör, Mi baja a képnek?, D300-as vagy D700-as?, Fotók gyufásdoboz-kamerával, Nyelvi kalandozások Grétsy tanár úrral


Mindenféle


Photokina, főbb irányok, trendek


Mindenféle


A Hoya elhagyja Japánt

Joby Gorillapod Focus

Leica C-Lux 3 és D-Lux 4

Leica M8.2

Munkacsoport az értelmezhetőbb metaadatokért

Nikon Capture NX 2.1.0

Nikon D80 firmware

Mindenféle


64 és 100 GB-os CF kártyák a Pretectől

Adobe Lightroom 2.1

Canon Digital Ixus 980 IS és Digital Ixus 870 IS

Canon PowerShot SX1 IS és SX10 IS

Fejre rögzíthető médialejátszó a Nikontól

Névváltozások

Mindenféle


ACDSee Photo Manager 2009.

Canon EF 24 mm F1,4 L II USM

Canon PowerShot G10

Divatos IXUS-modellel ünnepel a Canon

Eladták a Vivitart

Lexar memóriakártyák

Monitor LED-háttérfénnyel

Üzemanyagcellás akku a Toshibától

Mindenféle


HP Designjet Z3200 nyomtató

Limitált Acer-Ferrari monitor

Új firmware a Sony DSLR-A700-hoz

Mindenféle


Két új Pentax kitobjektív

Pentax AF160FC körvaku

Pentax K-m

Pentax smc DA* 55 mm f/1,4 SDM

Pentax smc DA* 60-250 mm f/4

Mindenféle


Kodak szenzorok professzionális gépekben

Sigma DP2 és SD15

Galéria


Francis P. Burke: Emigránsok

Egy véletlenül megtalált üvegnegatívgyűjtemény megdöbbentő realizmussal ábrázolja az 1900-as évek amerikai emigránsainak - köztük számos, új életet kereső magyar - rendkívül nehéz, a szellemet mégis nemesítő életét. A fotók készítője, Francis P. Burke (1871-1949) a fotótörténet számára teljesen ismeretlen maradt, képei alapján mégis a legjobbak között van a helye.Szoftver


ACDSee Pro 2.5 és Corel Paint Shop Pro Photo X2 Ultimate

ACDSee Pro 2.5 és Corel Paint Shop Pro Photo X2 Ultimate


Szoftver


Adobe Creative Suite CS4 Design Premium

Szeptember 23-án bejelentette az Adobe a CS4-csomagot - azaz a legfontosabb szoftvereinek legújabb változatát. A Photoshop béta-verziójáról már írtunk itt, a Digitális Fotó Magazinban, most a többi alkalmazást járjuk körül.

Szoftver


Adobe Photoshop Lightroom 2.0

Az előzetes béta-változat után nem sok meglepetést hozott az új verzió, és a frissítés árához képest is kevés az újdonság.Tippek, trükkök


Sejtelmes élesség - Csalás, mágia vagy tudomány?

Vannak, akik kételkednek a digitális élesítésben, míg mások szerint nélkülözhetetlen dolog az. Vajon van értelme élesíteni a képeken, vagy jók azok úgy, ahogy a kamerából kijönnek? S ha élesítünk, akkor mivel és hogyan csináljuk?Fényképezőgépek


Olympus mju 1050SW

Az Olympus 10 megapixeles, 3 méterig vízálló ultrakompakt fényképezőgépét próbáltuk ki.

Fényképezőgépek


Nikon Coolpix P6000

Kipróbáltuk a Nikon csúcskategóriás, beépített GPS-szel és ethernet-porttal rendelkező kompakt fényképezőgépét.

Fényképezőgépek


Panasonic DMC-FZ28

27 mm-es valódi nagylátószöggel rendelkezik a Panasonic ultrazoomja. Elődjéhez képest fejlődött az AF-rendszer, videóinkat pedig HD-minőségben rögzíthetjük.

Fényképezőgépek


Canon EOS 50D

Nem kis fába vágta fejszéjét a Canon, amikor legújabb félprofi kamerája felbontását egyből másfélszeresére növelte. Ekkora ugrás után mindig félve kezdjük elemezni a képeket. Az 50D esetében - nagy örömünkre - bebizonyosodott, hogy erre semmi okunk sincs.


Objektívek


Tokina AT-X 116 PRO DX AF 11-16 mm f/2,8

A Tokina korábbi APS-C méretű szenzorhoz tervezett nagylátószögű objektívje a mai napig is nagy népszerűségnek örvend amatőr fotós berkekben. A legfrissebb fejlesztésű nagy fényerejű nagylátószögű zoomtól is hasonló piaci sikereket remélhet a gyár.Portfólió


A Hubble misszió

A Hubble űrteleszkóp már több mint 15 éve kering Föld körüli pályáján, és küld lélegzetelállító csillagászati felvételeket. A képek segítségével a csillagászok rengeteg érdekes kérdésre adtak már választ, és az eredmények láttán talán még több új kérdést tettek fel maguknak. A felvételek mellett az őket készítő műszer is különlegességnek számít a maga nemében.

Mobil


iPhone-alkalmazások

Összeállításunkban öt iPhone-alkalmazást mutatunk be. Az egyre szaporodó kínálatból választottunk olyat, amelyik kötelező és van olyan, ami csak jó poén, van, amelyik ingyenes, és akad köztük fizetős. No és persze az elmaradhatatlan fotós kiegészítőket sem hagyhatjuk ki.

Mobil


Sony Ericsson Cyber-shot C902

Kipróbáltuk, hogy a Sony Ericsson kifejezetten fotózásra szánt mobilja milyen fotós funkciókat nyújt, és hogy mennyiben képes helyettesíteni egy kompakt fényképezőgépet.

Fotográfia


Az objektívek fejlődéstörténete 2.

Cikkünkben a fényképező-objektívek közel 200 éves múltjának néhány meghatározó mérföldkövét igyekszünk bemutatni. A második rész a témát a 20. század közepétől napjainkig tekinti át.


Fotográfia


Örök témánk, a víz 2.

Kétrészes cikkünk második részében tovább folytatjuk kalandozásunkat a víz világában. A nyílt vízfelületek, vízi állatok és növények mellett rengeteg érdekes témát találhatunk akár kertünkben is egy zápor után vagy egy párás hajnalon.


Fotográfia


Képkompozíció felsőfokon - A sivatag

Mindnyájan egyre többet és egyre messzebbre utazunk. Ahhoz, hogy fotóinkra sok év múlva is büszkék lehessünk, érdemes elsajátítani a képkompozíció legfontosabb elemeit. Torsten Andreas Hoffmann új sorozatában a világ különböző tájain vezet be minket a helyes komponálás rejtelmeibe.Fotográfia


Fényképek a családi albumba

Az apróságok fotózásával kapcsolatos kérdésekre keressük cikkünkben a választ, ötletekkel, tapasztalatokkal és trükkökkel kiegészítve.

Fotó és irodalom


Egy fénykép és egy írás: Bódis Kriszta

Megkértük irodalmi életünk ismert személyiségeit, hogy írjanak a Digitális Fotó Magazin irodalomszerető olvasói számára egy-egy új művet, amelynek témája a fénykép.