Kádár Katalin A parton cí­mű tárlata

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kádár Katalin fotómunkáinak különlegessége, hogy egyszerre jelenik meg bennük a geometrikus vagy lí­rai absztrakt festészet komponálásmódja és a fotó valóságrögzí­tő szemlélete.

Kádár Katalin képzőművész A parton cí­mű tárlata az í“budai Kulturális Központ San Marco Galériájában (1032 Budapest, San Marco u. 81.), 2014. november 7-én 18 órakor Garami Gréta művészettörténész nyitotta meg

A kiállí­tás november 21-ig, hétköznaponként 9-16 óráig ingyenesen látogatható. A kiállí­tás keretprogramjaként 2014. november 14-én 17.30-tól Garami Gréta Válogatás a fotográfia történetéből cí­mű művészettörténeti előadását hallgathatják meg az érdeklődök. Vendég: Kádár Katalin.

“Kádár Katalin fotómunkáinak különlegessége, hogy egyszerre jelenik meg bennük a geometrikus vagy lí­rai absztrakt festészet komponálásmódja és a fotó valóságrögzí­tő szemlélete. A teljesen elvonatkoztatott, jelszerű képalkotás, konstruktivista képépí­tő jelleg fotórealista látásmóddal párosul: miközben egy nonfiguratí­v felületet látunk, a kép valódi tárgya a valóság bármely apró, profán, látszólag bagatell részletének pillanat-hű, utólagos vágás, képmanipulálás nélküli állapota.”
Garami Gréta

Share.

About Author

Admin

Comments are closed.