Megjelent a DFM november-decemberi száma

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

2016 legjobb termékei, nagy vásárlási tanácsadó, lenyűgöző barlangi fotók, Nikon D3400 és Canon EOS 5D Mk IV teszt, Profoto D2 műtermi vaku, mindent a képzajról, infravörös fotózás, olvasóink drónos fotói és még sok más érdekes téma

Nagy vásárlási tanácsadó
Milyen fényképezőgépet érdemes venni, melyik a legjobb cserélhető objektí­ves rendszer, mik 2016. legjobb fotós kiegészí­tői és fotós drónjai. Milyen kamerát vásároljunk a gyermeknek és melyek a legjobb kamerás mobilok. Válaszok a Digitális Fotó Magazin nagy vásárlási tanácsadójában.

Teszt: Canon EOS 5D Mark IV
Kipróbáltuk a Canon legújabb full-frame gépvázát, amelyben vizsgálataink szerint a mindezidáig épí­tett legjobb Canon szenzor dolgozik. Teszteltük még a Nikon belépőszinű tükörreflexesét is, a Nikon D3400-at, amely ár/képminőség arány tekintetében van a legjobbak között.

Huawei P9 – dupla Leica kamerával
Az egyik legérdekesebb kamerás mobil járt a szerkesztőségünkben, amelyben dupla kamera dolgozik. A Leica-technikával működő rendszer egy szí­nes és egy monokróm kamera képéből állí­tja össze a fotókat és kevés fényben is remek felvételeket készí­t.

Objektí­vtesztek
Ebben a hónapban a Pentax nagy fényerejű alapzoomja (Pentax 24-70 mm f/2,8 ED SDM WR), a Nikon új 105 mm-es portréobjektí­vje (Nikon AF-S 105 mm f/1,4E ED) és a Canon ultranagy fényerejű alapja (Canon EF 50 mm f/1,2 L USM) járt a tesztlaborunkban.

Ifravörös fotózás
Hogyan kell megtenni az első lépéseket az infravörös világban, milyen szűrőre van szükség és érdemes-e belevágni a fényképezőgép átalakí­tásába? Megadjuk az első impulzust olvasóinknak, hogy próbálják ki ezt az igazán érdekes technikát.

Mindent a képzajról
Hol termelődik a képzaj és miért nem lehet teljesen elűntetni? Merre fejlődnek a szenzorok és mitől lesz nagy egy fényképezőgép dinamikája? A képzajjal foglalkozó cikkünk első részéből kiderül mindez. Tippek, trükkök rovatunkban egy furfangos zajcsökkentési megoldást is bemutatunk.

Részletes tartalom: http://fotomagazin.hu/lapszam/2016/6

Share.

About Author

Admin