tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK


Újabb bagatellek (1962-2014) - Balla Demeter kiállítása

Létrehozva: 2014.09.17  06:00   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés
Az Artphoto Galéria tisztelettel meghívja Önt és barátait Balla Demeter Kossuth-díjas fotográfus Újabb bagatellek (1962-2014) című kiállításának megnyitójára 2014. szeptember 22-én (hétfőn) 18 órára.
A kiállítás kurátora: Kincses Károly

A kiállítást megnyitja: Tímár Péter
Helyszín: Artphoto Galéria, Budapest, XI. ker. Bartók Béla út 30.

A megnyitó zártkörű, ezért csak azon kedves látogatóinknak tudunk helyet biztosítani, akik előzetesen regisztrálnak az eseményre! Várjuk jelentkezésüket e-mail-ben: contact@artphoto.hu, telefonon: +36 20 9381711

A kiállítás megtekinthető: 2014. október 27-ig. H-Sz-P: 15-19, Szo: 11-14 óra között, valamint előzetes egyeztetés alapján (tel: +36 20 4448159).


BALLA Demeter 1931-ben született a Szentes környéki tanyavilágban. Tanulmányait Szentesen kezdte, Kunszentmártonban folytatta, és Budapesten fejezte be. 1957-ben megszerezte a fényképész szakmunkás bizonyítványt, s még abban az évben a Fővárosi Fotó Vállalatnál helyezkedett el szakfényképész munkája mellett. Felvételeire hamar felfigyeltek, díjakat nyert, és ettől kezdve rendszeresen dolgozott képeslapoknak, könyvkiadóknak. 1969-től a Lapkiadó Vállalat szerkesztőségeiben dolgozott, az Ádám magazintól ment nyugdíjba 1988-ban. Azóta kizárólag alkotó munkájának él. Alkotásait közel száz kiállításon mutatta be itthon és a nagyvilágban. Munkásságát számtalan hazai és nemzetközi díj, köztük Kossuth-díj is fémjelzi.

Fotográfiai tevékenysége széleskörű műfaji sokféleséget mutat az ábrázolás teljes skáláján: arcképek, riportfotók, tájképek, csendéletek, aktok. Fényképeit az emberi sors iránti részvét jellemzi egyrészről, olyan ironikus-elégikus hangvétel másrészről, amellyel a körülöttünk élő világban a szépség furcsaságait veszi észre, és mutatja meg nekünk. Fotóin a fény rejtett, sokszor talán óvatlan útjait követhetjük nyomon, ahogy körbetapogatja, felfedezi a különféle tárgyakat.

A most megnyíló kiállítása - melyen tíz év óta először szerepel új kép is - egyrészt retrospektív jellegű, a legendássá, emblematikussá vált régi nagy képeket, csendéleteket tartalmazza, de mint a cím is mutatja, a legújabb képekből is kapunk ízelítőt. A kiállításon eredeti, vintage kópiákat mutatunk be, de ezek mellett, korlátozott számban lehetőség van azokról a szerző által ellenőrzött, múzeumi minőségű giclée nyomatokat is rendelni és megvásárolni.

 


Cimkék:

Balla Demeter

Hozzászólások

Nincs hozzászólás