Teszt: Nikon D4s

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kipróbáltuk a Nikon új professzionális tükörreflexesét, amelyben egy helyen található meg a cég minden tudománya. Tesztünkből kiderül, hogy érdemes-e D4-ről váltani.

A Nikon frissí­tette D4 nevű professzionális kameráját, a neve mögé kerülő s beű szokás szerint kisebb fejlesztéseket jelöl, azokból viszont szerencsére jó néhányat találunk az új gépben. Nem változtattak a profi modell alapvető külső tulajdonságain, í­gy maradt a mindenhol masszí­v és ellenálló magnéziumötvözet váz és burkolat, a számtalan időjárásálló szigetelés, a sötétben nagyon hasznos gombvilágí­tás és a 16 megapixeles felbontás. A professzionális fotósok visszajelzései alapján azonban számos apró külső változás történt, kényelmesebb lettek a kiemelkedő ujjtámaszok, a módosí­tott vezérlőgomb pedig könnyebbé teszi az AF-mezők tologatását kesztyűben. Bár az 51 mezős AF-modul változatlanul került át a D4-ből, megjelent egy új, csoportos AF mód (Group Area AF). Ennél öt szomszédos AF-mezőt használhatunk úgy, mintha egy nagy mező lenne, és ezt a csoportot mozgathatjuk bárhova az 51 mezős területen belül.

A legnagyobb és legfontosabb fejlődés a képfeldolgozásban történt, a D4 és a D4s magas érzékenységű képeit összehasonlí­tva nagyjából egy ISO-értéknyi előnyre számí­that az, aki lecseréli D4 kameráját.

A tesztfelvétel ISO 12800-as beállí­tással készült.

Keresse a teljes cikket a Digitális Fotó Magazin május-júniusi számában!

Share.

About Author

Admin