tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK


Teszt: Nikon D4s

Létrehozva: 2014.05.09  06:31   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés
Kipróbáltuk a Nikon új professzionális tükörreflexesét, amelyben egy helyen található meg a cég minden tudománya. Tesztünkből kiderül, hogy érdemes-e D4-ről váltani.
A Nikon frissítette D4 nevű professzionális kameráját, a neve mögé kerülő s betű szokás szerint kisebb fejlesztéseket jelöl, azokból viszont szerencsére jó néhányat találunk az új gépben. Nem változtattak a profi modell alapvető külső tulajdonságain, így maradt a mindenhol masszív és ellenálló magnéziumötvözet váz és burkolat, a számtalan időjárásálló szigetelés, a sötétben nagyon hasznos gombvilágítás és a 16 megapixeles felbontás. A professzionális fotósok visszajelzései alapján azonban számos apró külső változás történt, kényelmesebb lettek a kiemelkedő ujjtámaszok, a módosított vezérlőgomb pedig könnyebbé teszi az AF-mezők tologatását kesztyűben. Bár az 51 mezős AF-modul változatlanul került át a D4-ből, megjelent egy új, csoportos AF mód (Group Area AF). Ennél öt szomszédos AF-mezőt használhatunk úgy, mintha egy nagy mező lenne, és ezt a csoportot mozgathatjuk bárhova az 51 mezős területen belül.
...
A legnagyobb és legfontosabb fejlődés a képfeldolgozásban történt, a D4 és a D4s magas érzékenységű képeit összehasonlítva nagyjából egy ISO-értéknyi előnyre számíthat az, aki lecseréli D4 kameráját.A tesztfelvétel ISO 12800-as beállítással készült.

Keresse a teljes cikket a Digitális Fotó Magazin május-júniusi számában!

Cimkék:

teszt nikon d4s

Hozzászólások

Nincs hozzászólás