A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK


Sony Alpha A7S

Létrehozva: 2014.11.06  10:02   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés
24 megapixeles Alpha 7 és a 36 megapixeles, AA-szűrő nélküli 7R után elkészült a 12 megapixeles 7S-is. A felbontás nem tévedés, hiszen a legújabb készüléket a Sony mérnökei a magas érzékenységű fotózáshoz és videózáshoz tervezték.
Ezért kapta az S jelzést (sensitivity). A szenzorfejlesztésben is nagyhatalomnak számító Sony ezzel megvalósította a még ISO 409 600-as (!) érzékenységen is elfogadható minőségű fotózást és főként videózást. Úgy érezzük, hogy legfőképp ez utóbbinál használhatjuk ki inkább ezt a hihetetlen érzékenységet, hiszen itt a tömörítetlen maximális 4K- (3840x2160 pixel) felbontás adott. Állóképeknél természetesen gyakran lenne szükség a 12 megapixelesnél jóval nagyobb felbontásra is.
...


Az állóképek minőségének tekintetében jól szerepelt a 7S. Ez főként a rossz fényviszonyok között történő fotózásra értendő. Összehasonlításként megjegyzem, hogy a 7S-sel ISO 10 000-es érzékenységen képzaj és részletesség tekintetében körülbelül olyan minőségű felvételeket produkált, mint az Alpha 6000, ISO 5000- es érzékenységen. A képek színvilága kifogástalan még ezen az érzékenységen is, a képzaj pedig csupán egy finomabb szemcsézetű filméhez hasonlít.

Keresse a teljes cikket a Digitális Fotó Magazin november-decemberi számában!

Cimkék:

sony a7s

Hozzászólások

Nincs hozzászólás