tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK

legfrissebb cikkeink


Teszt: Olympus Tough TG-3

Létrehozva: 2014.10.30  00:00   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés
A 16 megapixeles TG–3 nemcsak víz- és ütésálló tulajdonságaival hívja fel magára a figyelmet, hanem különleges makró funkcióival, amelyek szuperközeli és image stacking fotók készítésére is lehetőséget nyújtanak.
Az Olympus idei víz alatti kompaktgép- kínálatának legokosabb tagja a TG–3, amely külön tok nélkül 15 méteres mélységig vihető víz alá, –10 fokig használható, és 2,1 méterről való leejtést is károsodás nélkül elvisel. Megtartotta elődjének 25–100 mm-es nagylátószögű, nagy fényerejű (f/2,0–4,9) zoomobjektívjét. Ezzel a strapabíró kamerák mezőnyében a legnagyobb fényerejű modellek közé tartozik. Újdonság a beépített Wi-Fi, amellyel Apple iOS vagy androidos eszközhöz csatlakozhatunk, közvetlenül megosztva a fotókat vagy távvezérelve a képkészítést. Nem maradt ki a GPS sem, amely nemcsak arra képes, hogy a fotókhoz földrajzi koordinátákat rendeljen, hanem tracklog készítésére, azaz útvonalunk folyamatos rögzítésére is, akár a fényképezőgép kikapcsolt állapotában is. Így a túra vagy az utazás alatt bejárt út késűbb teljes egészében megjeleníthetű akár a Google térképén is.


...
A makrofotózásnál sokszor okoz gondot a kis mélységélesség, így a TG–3- ba AF-sorozat (focus bracketing) funkciót építettek, amely előre meghatározható módon 10, 20 vagy 30 képet készít kissé eltolt élességgel. Ezek a képek később felhasználhatók focus stacking kép készítéséhez. Ez a módszer több kisebb mélységélességű képből egy nagyobb mélységélességűt generál. Eddig ezt a műveletet szinte minden esetben az utómunka során, célszoftverrel kellett elvégezni, a TG–3-ban azonban az elsők között találjuk meg ezt a lehetőséget beépített opcióként.

Keresse a teljes cikket a Digitális Fotó Magazin november-decemberi számában!Hozzászólások

Nincs hozzászólás