tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK

legfrissebb cikkeink


Nikon D750

Létrehozva: 2014.11.03  05:57   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés
Kipróbáltuk a Nikon full frame szenzoros, 24 megapixeles, kihajtható képernyős, beépített Wi-Fi-csatolós haladó amatőr tükörreflexesét.
A Nikon idei legérdekesebb tükörreflexese kétségkívül a D750, amely a 24 megapixeles full frame szenzorával, az új funkcióival és a kihajtható képernyőjével a D610 és a D810 között helyezkedik el mind képességek, mind ár tekintetében. Az elsősorban az igényes amatőröknek célzott kamera azt jelzi, hogy a Nikon a full frame szegmensben is szeretne minél szélesebb választási lehetőséget nyújtani. Így Míg korábban szinte kizárólag a profi felhasználókat célozták meg a 24x36 mm-es képérzékelős modellekkel, a D610 és D750 révén immár két, kifejezetten a magas képminőség iránt elkötelezett haladó hobbisták számára készült modellel is jelen vannak a piacon. Jó hír, hogy a D750-ben számos olyan funkció megtalálható, amely a D810-ből került bele, illetve hogy bár felbontása megegyezik a D610-ével, több olyan tulajdonsággal is rendelkezik, amely fölülmúlja a D610 képességeit. Ilyen például a továbbfejlesztett, –3 fényértéktől működőképes 51 mezős AF-szenzor vagy a 6,5 kép/s-os sorozatfelvételi sebesség, illetve a 91 000 pixeles fénymérőszenzor.
...A Nikon D750 külső kialakítása remek, a burkolat masszív, felül és hátul magnéziumötvözet borítja a fényképezőgépet. A kezelőszerveknél időjárásálló szigetelések találhatók. A gombok és tárcsák kiosztása a jól bevált szisztémát követi, aki fogott a kézében már az utóbbi évekből származó haladó vagy profi Nikon gépvázat, azonnal el fog igazodni, de az új belépők is hamar megszokják. A személyreszabási lehetőségek hagyományosan széles körűek, a kezelőszervek funkcióit mindenki a maga igényeihez programozhatja. A 0,7-szeres nagyítású, 100%- os képlefedésű kereső a legjobb, amit a Nikon a nem profi kategóriában használ, a keresőkép mérete és világossága is kitűnő. A fényképezőgép sebességére, reakcióidejére nem lehet panasz, minden gyorsan és határozottan történik. A felső információs LCD a haladó tükörreflexeseknél megszokottakhoz képest némileg kisebb, így egyes funkciók, például a fehéregyensúly nem is jelennek meg rajta. Az ugyan nem probléma, hogy a WB gomb megnyomására a hátoldali képernyő kapcsol be, az azonban már kényelmetlen lehet, hogy nem lehet egy pillantással ellenőrizni az aktuális értéket úgy, mint például a D7100 vagy a D610 esetében. A fel- és lehajtható hátoldali képernyő azonban nagyon kényelmes, ugyanis akár állványon, akár a fejünk fölé vagy a földközelbe tartva kényelmesen látható az élőkép és az info gomb hatására az összes lényeges beállítás.

Keresse a teljes cikket a Digitális Fotó Magazin november-decemberi számában!


Hozzászólások

Nincs hozzászólás