tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK


Megtekert valóság

Létrehozva: 2014.09.05  13:02   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés
Dina Bova Moszkvában született 1977-ben. 13 évesen a szüleivel Izraelben kezdtek új életet. Művészetében az álmok és a furcsa szürreális karakterek élnek egymás mellett. A mai napig 84 munkája nyert 350 különböző nemzetközi díjat 24 országban.
"A dokumentáló fényképészetre gyakran úgy tekintünk, mint ami a valóságot tükrözi vissza. Ez a valóság meggyőzőnek és igaznak tűnik, bár az ilyesfajta fotográfia objektivitása nagymértékben függ a fotós sértetlenségétől és pártatlanságától. A kameralencse könnyen kulcslyukká válik, hiszen minden összefüggés nélkül valaki életének egy töredékét láttatja. És ha az igazságnak csak egy kicsi részét látjuk, természetes módon kiegészítjük a részleteket, és saját magunk készítjük el a komplett képet. Így a végleges kép csak egy illúzió, amely néha nagyon távol áll a realitástól.
A fikciós művészet többet mutat a valóságból, mint a dokumentáló fényképészet. A mesék, a példázatok és allegóriák is fikciókon alapulnak.
Az én kreatív stílusomnak igaz fikciók az alapjai. Inspirációim több forrásból érkeznek, allegóriákból, példázatokból és bibliai szövegekből. Misztikumukkal és filozófiájukkal ihletnek meg. Az allegóriákat a modern világról alkotott gondolataim kifejezésére használom, ezzel próbálom megfogalmazni, hogy mi az, ami valóban fontos számomra. Mindezt gyakran iróniával teszem."

Dina BovaKeresse a teljes cikket a Digitális Fotó szeptember-októberi számában!

Cimkék:

dina bova

Hozzászólások

Nincs hozzászólás