tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK


Megjelent a Digitális Fotó május-júniusi száma

Létrehozva: 2016.05.02  14:51   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés
Május 3.-tól az árusoknál: Sony A6300 és Olympus PEN-F teszt, Zoner Photo Studio és Nik Collection, Tamron 16-300 mm, M.Zuiko Digital ED 7-14 mm f/2,8 PRO, Tippek villámfotózáshoz, Digitális előtérvetítés, A digitális fotózás története és még sok érdekesség
Jason Bell - a portréspecialista
Pontosan 123 éve nem készült olyan közös fotó a brit királyi családról, ahol az uralkodó és a brit trón három várományosa együtt szerepel. A megtisztelő feladatot a Vogue és a Vanity Fair magazinoknak is rendszeresen dolgozó Jason Bell fotós kapta, az ő legjobb fotóiból válogattunk Galéria rovatunkban.

Sony A6300 és Olympus PEN-F teszt
Kipróbáltuk a Sony legjobb APS-C szenzoros tükör nélküli kameráját, amely 11 kép/s-os sorozatfelvételt és a sorozat alatt is jól használható keresőképet nyújt. Másik érdekes tesztalanyunk az Olympus PEN-F, amely az első elektronikus keresős PEN kamra a gyártó kínálatában és talán az eddigi legszebb is.

Szoftverteszt: Zoner Photo Studio és Nik Collection
A Google bezárta a népszerű Picasa képmegosztó oldalt, ehelyett mutatunk be egy jó alternatívát. A Zoner Photo Studio hatékony képkezelést és limit nélküli internetes képmegosztást kínál. Amit a keresőóriás az egyik kezével elvett, azt a másikkal visszaadta, ugyanis ingyenessé tette a korábban fizetős Nik Collectiont, amely számos remek filtert és képjavító eszközt kínál.

A legnagyobb átfogású ultrazoon: Tamron 16-300 mm
Teszteltük az APS-C szenzoros tükörreflexesekhez kapható legnagyobb átfogású utazó zoomot, a Tamron 16-300 mm f/3,5-6,3 Di II VC PZD Macro-t és kipróbáltuk, hogy mit tud az Olympus PRO-sorozatának ultra-nagylátószögű zoomobjektívje, az M.Zuiko Digital ED 7-14 mm f/2,8 PRO.

Tippek villámfotózáshoz
Cikkünkben a téma egyik szakértője mesél a villámfotózásról, és hasznos tanácsokat ad azoknak, akik ki szeretnék próbálni a fotográfia e különleges és roppant látványos eredményt adó ágát. Azoknak is kínálunk hasznos olvasnivalót, akik inkább a műteremben fotóznának, megmutatjuk, hogy lehet néhány egyszerű fogással látványos tárgyfotókat készíteni otthoni körülmények között.

A digitális fotózás története
Milyen út vezetett az első, 0,3 megapixeles, kényelmetlen és ormótlan kameráktól a mai 20-30 megapixeles, másodpercenként akár 20 fotót is elkészítő digitális fényképezőgépekig? Kik fektették le az elektronikus képkészítés alapjait, és milyen találmányokra volt szükség a mai képszenzorok kifejlesztéséhez? Válaszok az ehavi Digitális Fotó Magazinban.

Részletes tartalom itt!


Hozzászólások

Nincs hozzászólás