tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK


Megjelent a Digitális Fotó Magazin március-áprilisi száma

Létrehozva: 2016.03.01  06:00   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés
Nikon D5 és D500 teszt, kipróbáltuk a Sony 10-18 mm-es ultranagylátó zoomját és az Olympus fix 300-asát, minden a DNG formátumról, drónos fotózás, Canon objektívek Sony vázon, absztrakt képmomozíció és még sok érdekesség.
Legérdekesebb cikkeink a friss Digitális Fotóból:

Nikon D5 és D500
Kipróbáltuk a Nikon új professzionális csúcsgépét és a jelenlegi legjobb APS-C szenzoros kameráját. Mit tud az új AF rendszer, hogyan javult a testreszabhatóság, hogy működik az automatikus AF-finomhangolás? Válaszok a március-áprilisi Digitális Fotó Magazinban.

Nagyon nagy formátum - Alex Timmermans fotói
A holland fotós nagy formátumú kamerával, százéves objektívekkel és különleges látásmódjával készít elképesztően hangulatos fotókat. Maga önti az emulziót a fényérzékeny lemezekre és sokszor a műtermen kívül készíti el az akár 60x60 centiméteres képeket.

Minden a DNG formátumról
Az Adobe által kidolgozott képformátum gyártóktól független nyers formában képes tárolni fotóinkat, így ideális lenne a hagyományos RAW-állományok leváltására. Mire jó és mire nem? Érdemes-e képeinket DNG-be konvertálni? Történhet-e minőségromlás az átalakításkor? Válaszok a cikkben!

Objektívtesztek
Kipróbáltuk a Sony 10-18 mm-es ultranagylátó zoomját és az Olympus fix 300 mm-es teljét. Utóbbi 600 mm-es ekv. gyújtótávolságot nyújt f/4 fényerő és szokatlanul magas felbontásértékek mellett.

Canon objektívek Sony vázon
Rendhagyó tesztünkben két Canon objektívet próbáltuk ki Canon és Sony vázakon, összehasonlítva az általuk nyújtott felbontásértékeket. Külön tesztünkben vizsgáltuk meg a Metabones EF-E-BT4 adaptert, amellyel a Canon objektívet teljes funkcionalitással működtethetők a Sony gépeken.

Drónos fotózás
Mire képes és mire alkalmas egy fotós drón és miben tudnak többet a mai eszközök, mint a néhány évvel ezelőttiek? Cikkünkben egy drónt is használó fotóriporter osztja meg tapasztalatait az olvasókkal.


Cimkék:

dfm

Hozzászólások

Nincs hozzászólás