tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK


Megjelent a Digitális Fotó július-augusztusi száma!

Létrehozva: 2016.07.05  08:53   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés
A hónap témája az akt, Canon EOS 80D és Fujifiml X-Pro2 teszt, nagyon olcsó objektíveket MFT vázakhoz, Biztonsági mentés fotósoknak, Moholy-Nagy László, APS-C vagy full-frame és még sok más érdekes táma a Digitális Fotó Magazin 2016. július-augusztusi lapszámában!
A hónap témája az akt

Ebben a hónapban három elismert kortárs aktfotós munkáit mutatjuk be Galéria és Portfólió rovatainkban. Kristian Liebrand, Yuri Benitez és Aliocha Merker fotói három, egymástól gyökeresen eltérő irányból közelítik meg a témát.

Tesztek
Kipróbáltuk a már várva várt Canon EOS 80D-t és a Fujifim X-Pro2-t, teszteltük a lehető legolcsóbb Mikro 4/3-os (MFT) objektíveket és a Fujifilm 16 és 90 mm-es fixeit. A Nikon D500 kapcsán megvizsgáltuk, hogy van-e ma létjogosultsága egy APS-C szenzoros profi gépnek, az Olympus TG870 személyében pedig egy különleges képességekkel is rendelkező vízálló kamera is a tesztlaborunkban járt.

Állvány és táska egymáshoz szabva
Különleges Vanguard táskát és állványt teszteltünk, amelyek egymáshoz készültek. Az állvány ugyanis a táska belsejében helyezhető el, ami sok előnnyel jár. Megvizsgáltuk, hogy az állvány karbon változata mennyivel könnyebb az alu kivitelnél, és hogy megéri-e a különbség az amúgy tetemes felárat.

Jó és olcsó is egyszerre: Nikon 40mm Macro
Remek opció a DX szenzoros Nikon kamerák tulajdonosainak a 40 mm-es makró, amely nem csak kicsi és könnyű, hanem jó és olcsó is, ráadásul közepes gyújtótávolsága miatt univerzálisan is használható.

A digitális gépek története
Sorozatunk második részében visszaugrunk az időben egyenesen a digitális tükörreflexesek hőskorába, amikor még 6 megapixel a világot jelentette és mindenki az 1000 dollár alatti fényképezőgépek megjelenését ünnepelte.

Biztonsági mentés olcsón és jól
Önnek hány forintot érnek meg az egy életen át elkészített fotói? A gyerekek első lépéseit dokumentáló videói? A munkája során keletkezett dokumentumai vagy vállalkozásának anyagai? Bemutatunk néhány biztonsági mentési eszközt és módszert, az olcsóbbaktól a drágábbak felé haladva.

Szárazelemek tesztje
Bevásároltunk a legelterjedtebb AA méretű elemekből és egy speciális tesztkészülék segítségével megvizsgáltuk, hogy melyik márka mire képes. Jobb-e a márkás, vagy ugyanolyan, mint az olcsó, megéri-e a méregdrága lítiumelem és tényleg olcsó-e a legolcsóbb szén-cink elem? Válaszok a Digitális Fotó Magazinban!

A lapszám, részletes tartalmához kattinson ide!Hozzászólások

Nincs hozzászólás