Mario Testino – In your face

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mario Testino neve nem cseng ismeretlenül azok számára, akik kiemelt figyelemmel követik a divat világát, különös tekintettel a legnagyobb márkákra. A perui származású divatfotós az elmúlt huszonöt évben az élvonal jeles képviselője, valamint a Vogue és a Vanity Fair egykori legnevesebb munkatársa – sőt, ő a brit királyi család első számú fotósa.

A tavaly hatvanadik évét betöltő fotómágus a legkeresettebbek és legirigyeltebbek egyike a szakmában. Sikere titka az európai titokzatos elegancia jegyeit viselő nő, az erős, tökéletes görög szépség – és ki ne akarna ilyennek űnni?
„Szeretem az erős, független nőket. A nőket, akik erejük ellenére soha nem veszí­tik el a nőiességüket, és akik szépségüket nem eszköznek használják. Az olyan nőket, akik reflektálni tudnak saját vágyaikra, de a mieinkre is.”
Provokál, zavarunkban szinte minket is vetkőztetnek szuggesztí­v képei, ez Testino bravúrja. A zavart egy olyan világ kulcslyukán való bepillantás okozza, ahova eddig nem kaptunk belépőt. Betekintés a szí­nfalak mögé, jelenetek egy olyan privát, hí­rességek által uralt világból, ahol a szemek nemcsak a kamerával flörtölnek, hanem úgy űnik, magával Testinóval is. A különböző helyszí­nek (London, Párizs, New York – raktár, kastély vagy ágy) és számtalan kiegészí­tő eredménye, hogy a divat és meztelenség legszélsőségesebb oldalait láthatjuk modell és fotós egyedi, bensőséges kapcsolatán keresztül.

In your Face kiállí­tása először Európában
130 fotó 30 év munkásságából. Mario Testino In your Face cí­mű kiállí­tása Berlinbe érkezett, a kiállí­tott darabokon azonban nem csupán a hivatalos portréi, hanem privát, sőt aktfotói is láthatók.
A nagyszabású kiállí­tás megtekinthető 2015. július 26-ig.
Helyszí­n, Staatliche Museen zu Berlin, StauffenbergstraíŸe 41, 10785 Berlin

Keresse a teljes cikket a Digitális Fotó Magazin március-áprilsi számában!

Share.

About Author

Admin