tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK


Leica T

Létrehozva: 2014.04.25  09:10   frissítve: 2014.04.25 09:22
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés
Hosszas pletykálkodások után a Leica, leleplezte új T-jelű modelljét

Kattints a képre, galéria nyílik

Hosszas pletykálkodások után a Leica, leleplezte új T-jelű modelljét. A nagy hírű német cég első tükör nélküli rendszerkompaktja egy új sorozat első tagja. A fényképezőgéphez egy teljesen új bajonettet, és egyenlőre két objektívet fejlesztettek. Elsőként a Leica Summicron-T 23mm F2,0 ASPH, és a Vario-Elmar-T 18-56mm F/3,5-5,6 ASPH objektívek látnak napvilágot a gép megjelenésével egy időben. Az idei Photokinára két új zoomobjektív is bevezetésre kerül. A gyártó egy T/M adaptert is kiad a géphez, amelynek segítségével a Leica M bajonettes objektívek is használhatók lesznek a készüléken.
A fényképezőgép vázát egyetlen alumínium tömbből forgácsolással „faragják" ki, majd utána kézzel csiszolják.
A Leica T egy 16,3 megapixeles, APS-C méretű CMOS szenzort, és egy új fejlesztésű képfeldolgozó processzort kapott, amely a gyártó szerint az expozíció után szinte azonnali képmegjelenítést tesz lehetővé. A gépben kontrasztérzékelős automata élességállítás dolgozik, amely gyors, pontos és csaknem hangtalan működésű.
A Leica T kezelőfelületét nem bonyolították túl. Ez áll a tetején lévő különálló videó gombból, amelynek segítségével FullHD mozgóképfelvétel indítható. Ugyanitt a fontosabb beállításokhoz dupla tárcsát helyeztek el a bekapcsoló, és a kioldógombon kívül. A többi funkció a teljes hátlapot uraló, 3,7 colos, fixen beépített érintőképernyőn érhető el. Keresőt nem találunk a gépen, de külön kapható lesz hozzá egy GPS vevőt is tartalmazó külső elektronikus kereső. A T modellre egy apró, felnyíló vaku, külső villanók, valamint a külső kereső fogadására alkalmas vakupapucs, is került. A készülék Wi-Fi szolgáltatással is rendelkezik, amelynek segítségével megoszthatjuk képeinket egy kompatibilis mobil eszköz, vagy asztali számítógép között. Ehhez iOS és Android alapú képrendszerező szoftvert is letölthetünk. A Wi-Fi funkció további előnye, hogy az említett szoftverről, mobilról is vezérelhető lesz a fényképezőgép.


Hozzászólások

Nincs hozzászólás