tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK


Kis mélységélesség mobillal

Létrehozva: 2014.04.18  13:03   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés
A Google legújabb kameraalkalmazása immár a mobiltelefonok aprós szenzoros kameráival is lehetővé teszi kis mélységélességű fotók készítését.
A kompakt géppel és mobillal fotózók számára szinte elérhetetlen a kis mélységélesség, ugyanis ezekben a kamerákban olyan apró képszenzor található, amellyel az optika törvényszerűségei szerint mindenképp nagyon tág mélységi tartomány adódik. Egy nagyobb szenzoros géppel és egy nagy fényerejű objektívvel azonban gond nélkül megvalósítható a hatás, elválasztva egymástól a hátteret és az előteret. A különleges képhatások kedvelőinek a Google most egy új kameraalkalmazás képében hatékony eszközt ad, ugyanis a 4.4-es KitKat Android operációs rendszerre letölthető app képes a téma mélységi térképének elkészítésére és ez alapján a kis mélységélesség szimulálására.


Sőt a nagy mélységélességű felvételen utólag is kiválaszthatjuk, hogy mely pontokat szeretnénk élesen látni. Az eljárás kulcsa, hogy a felvétel készítése közben a mobiltelefont kissé mozgatni kell, az alkalmazás pedig folyamatosan készíti a fotókat végül az elkészült, kissé eltérő nézőpontokból készült képek sorozatából felépíti a téma mélységi térképét. Ez alapján már tetszőlegesen életleníthetők a messzebb lévő részletek, anélkül hogy megváltozna a közelebbiek élessége.
Az alkalmazás innen tölthető le.


Hozzászólások

Nincs hozzászólás