tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK


Kalandozás Ken Hermann-nal

Létrehozva: 2015.01.05  00:00   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés
Egy Etiópiában, az Omo-völgyben készített nagyszerű fotósorozata kapcsán találkoztam először a nevével. Akkoriban egy barátommal sokat gondolkodtunk egy afrikai utazáson, így érthetően kíváncsivá tett a dán fotográfus sorozata.
Ken Hermann Koppenhágában él a barátnőjével és 2 éves kislányával. Számos dán és egyéb nemzetközi ügyfélnek, vezető márkáknak, ügynökségeknek dolgozik. Gyermekkori álmaiban nem szerepelt, hogy fotós legyen. A sötétkamrában eltöltött idő helyett utazással teltek évei. Az üzleti főiskolát követően nem igazán tudta, mihez is kezdjen magával.
A rengeteg utazásnak meglett a gyümölcse, a csavargásai alatt állandó társává vált fotós felszerelése, kézenfekvő volt a folytatás: fotós lesz.
A megvilágosodás után ment minden, mint a karikacsapás, óriási szerencséjére hamar talált munkát választott szakmájában, egy koppenhágai stúdióban komoly fantáziát láttak a lelkes fiatalban.


Bevallottan nagyra tartja azokat a fotós kollégákat, akik pontosan tudják, hogyan kell játszani a fényekkel, és kedveli azokat, akik valami különleges érzést visznek munkáikba. Ilyen számára Gregory Crewdson és Erwin Olaf. A művészvilágból néhány ismert festő kifejezetten inspirálólag hat rá. A fénnyel maga is mesterien bánik, a hatást nem bízza a természetes környezetre. Alkotásaira jellemző a műteremszerű mesterséges bevilágítás, dogozzon akár az isten háta mögötti Omo-völgyben vagy India távoli vidékein.
Ken Hermann képeire nem jellemző viszont a rögtönzés, a spontaneitás. Mindent tudatosan eltervez, hátteret, fényhatást és alanyainak beállítását. Ez a stílus alapos előkészületeket és megfelelő felszerelést igényel, nehéz akkupakkot, állványokat, lámpákat, ernyőket szállít fotós expedícióinak helyszínére. Ken képeinek hangulata érdekében vállalja a felszerelések miatti körülményes utazások nehézségeit.

Keresse a teljes cikket a Digitális Fotó Magazin január-februári számában!Hozzászólások

Nincs hozzászólás