Friss Nikon 1-esek

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Honnan indult és hova jutott mostanra a Nikon 1-es sorozat? Megéri a kisebb szenzoros, de ezzel együtt kisebb méreű gépeket vásárolni? Olvassa el hármas géptesztünket a Digitális Fotó szeptember-októberi számában!

Kipróbáltuk a Nikon három legújabb 1-es sorozatú fényképezőgépét. Az S2 apró és szí­nes, a J4 Wi-Fi-csatolóval rendelkezik és elegáns, a V3 pedig szinte minden létező feladatra megoldást nyújt, és rendszertartozékokkal egészí­thető ki.

A Nikon 2014-ben az 1-es sorozat mind a három termékvonalán friss fényképezőgépet jelentett be. Az első 1-es kamerák még 2011-ben jelentek meg, a J1 a kisebb és egyszerűbb változat volt, a V1 modell pedig beépí­tett elektronikus keresőjével és több funkciójával a haladók számára készült. Mindkét modellnek sorban jelentek meg az utódai, 2013-ban pedig egy újabb, S jelzésű tí­pus is napvilágot látott, még kisebb méretbe sűrí­tve az 1 colos technológiát. Jelen állás szerint í­gy a 14 megapixeles S2 a legkisebb és legegyszerűbb kezelésű, és nem utolsósorban a legolcsóbb modell a kí­nálatban. Utána következik a sorban a 18 megapixeles J4, amely némileg több szolgáltatást, kényelmesebb kezelést és beépí­tett Wi-Fi-csatolót nyújt. Az 1-es széria csúcsán pedig a szintén 18 megapixeles, de optikai aluláteresztő nélküli szenzort tartalmazó V3 trónol, amely elődmodelljeinél (V1, V2) jóval több külső kezelőszervvel és beállí­tási lehetőséggel rendelkezik, í­gy kis méretben nyújt a tükörreflexesekhez hasonló funkcionalitást. íšjdonság a korábbi modellekhez képest, hogy a Nikon immár egységesen micro SD/HC/XC kártyafoglalatot épí­tett az új 1-es kamerákba. Az elsősorban a mobilokban alkalmazott tárolókból rendelkezésre állnak a nagy sebességű, nagy kapacitású tí­pusok, í­gy ez nem jelent problémát, a már meglévő, normál méreű SD-kártyáikat azonban nem tudják használni a vásárlók.

Keresse a teljes tesztet a Digitális Fotó szeptember-októberi számában!

Share.

About Author

Admin