tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK


Filmgyári capriccio kiállítás

Létrehozva: 2014.01.20  09:25   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés
Február 20-án nyílik meg a nagy magyar játékfilmek rendezőit, operatőreit, színészeit munka közben bemutató standfotókból készült kiállítás az OSZK-ban. A rendezvény 21-én egy filmesztétikai konferenciával folytatódik.
Az Országos Széchényi Könyvtárhoz tartozó Magyar Filmtörténeti Fotógyűjtemény gazdag anyagából született a Filmgyári capriccio című nagyívű kiállítás, mely több mint 400 standfotó reprezentatív bemutatásával tiszteleg a magyar filmes világ nagyjai előtt.

A 2013. február 20. és április 30. között látogatható fotókiállítás a nagy magyar játékfilmek rendezőit, operatőreit mutatja be munka közben ellesett pillanatokkal, az elmélyült koncentráció és az alkotás folyamatának különleges élményével ajándékozva meg a kiállítás látogatóit. A leghíresebb magyar filmek nagyjelenetei is felvillannak egy-egy képkocka erejéig, többek között a Macskajáték, a Mephisto, A tanú és a Szerelem című filmek emlékezetes jeleneteibe, kulisszatitkaiba is bepillantást nyerhetünk.
B. Müller Magda, a kiállítás rendezője hosszú évek munkája során gyűjtötte össze azon standfotósok fényképeit, akik más filmrendezőkkel, operatőrökkel és színészekkel dolgoztak.

A kiállítás megtekinthető: 2013. február 20. és április 30. között 10-18 óráig.
A kiállítás helyszíne: Országos Széchényi Könyvtár, VI. emelet, Ars Librorum kiállítótérHozzászólások

Nincs hozzászólás