tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK

legfrissebb cikkeink


Címlapsztori: Joachim Schmeisser

Létrehozva: 2014.07.09  06:08   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés
Joachim Schmeisser lélegzetelállító fekete-fehér elefántfotóin megjelenik az állatok személyisége. Olyan portrékat készített, melyek megérintenek bennünket, más szemmel láttatva ezeket a különleges, hatalmas lényeket.
Részlet az interjúból:

DFM: Eddig az ön portfóliói az emberábrázolástól a reklámgrafikákig terjedtek. Sikeres projektek után két éve döntött úgy, hogy elindul egy teljesen új irányba, és átnyergelt a természetfotóra.
J. S.: A sok kereskedelmi fotózással eltöltött év után elfásultam. Teljesen átfókuszálva a figyelmemet mostanság kizárólag olyan témákat fényképezek, melyek mindig is érdekeltek. Amikor az ember az állatokat figyeli, nagyon sok párhuzamot lehet az emberi viselkedésmódunkkal felfedezni. Az volt a szándékom, hogy az állatoknak a személyiségét jelenítsem meg. Hangulatokat kapjak el, és olyan portrékat hozzak létre, melyek megérintenek bennünket, valamint az élőlényeket más szemmel láttatják velünk.


DFM: A 2012-es Hasselblad nemzetközi fotópályázat Wildlife kategória győzelmét az elefántokról készített képsorozata hozta meg. Később a Masters-könyvben is ezeket jelentette meg. Miért éppen elefántok? Mi teszi ezeket az élőlényeket ilyen különlegessé?

J. S.:Úgy gondolom, hogy manapság a figyelmünket egyre jobban olyan dolgokra kell irányítanunk, melyek emberré tesznek minket, és életünk egyedülállóságát fogalmazzák meg. Végre fel kellene fognunk, hogy minden, ami körülvesz bennünket, egymással összefüggésben van, ezért felelősségünk tudatában kell lennünk. A munka kezdetben a gorillákkal indult a Volcanoe hegyekben, majd folytatódott a DSWT szervezet elefántjaival. Számomra ez egy nagyszerű élmény volt, és nagyon mélyen megérintett. Nekem ők a lelki társaim.

Keresse a teljes interjút és Joachim Schmeisser lélegzetelállító fotóit a Digitális Fotó Magazin július-augusztusi számában!


Hozzászólások

Nincs hozzászólás