tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK


CAPA-JÁRAT Párizsba

Létrehozva: 2014.09.26  15:58   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés
A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ pályázatot hirdet szakmai úton való részvételre Párizsba.
A Capa Központ elkötelezett a magyar fotográfia lehetőségeinek fejlesztése mellett. Ezért második pályázatán öt művésznek és szakembernek teszi lehetővé a Paris Photo művészeti vásáron és a párhuzamosan zajló párizsi fotóhónap eseményein való részvételt.

A CAPA-JÁRAT szakmai útjának résztvevőit pályázati úton választjuk ki. A pályázatra fotóművészek és kurátorok jelentkezését várjuk. A Capa Központ öt pályázó nemzetközi útiköltségét és a Paris Photo vásárra szóló három-három napi belépőjegyét fizeti. A szakmai út minden további költsége: szállás, étkezés, biztosítás, városi közlekedés stb. a résztvevőket terheli.

A párizsi CAPA-JÁRAT dátuma: 2014. november 13-16.

November a fotó műfajának ünnepe Párizsban is. A Paris Photo a fotógalériák legszélesebb körű bemutatkozásának színtere Európában, mely szervezetileg is kiterjesztette befolyását a kontinensen túlra is. 35 országból 143 galéria és 26 kiadó lesz jelen a rangos művészeti találkozón, ahol a látogatók megismerhetik az aktuális fotóművészeti irányokat. Az egyéni portfóliók bemutatása, a kapcsolatépítés személyes lehetősége mellett számos rendezvényt nyújt a vásár, úgymint vetítések, az év fotóalbumának díjátadója, fiatal művészek méltatása. A városban ekkor zajlik a kétévente megrendezett fotóhónap számos eseménnyel.

A Paris Photóról bővebb információ: http://www.parisphoto.com/paris
A fotóhónapról bővebben: http://www.emop-mutations.net

Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy a Capa-járaton való utazáshoz szükséges az angol vagy francia nyelv társalgási szintű ismerete.

A résztvevőktől az utazást követően beszámolót várunk, melynek részleteiről később adunk tájékoztatást.

A pályázatokat 2014. október 12-én éjfélig a program@capacenter.hu e-mail címre várjuk.


A pályázatnak tartalmaznia kell:

* a JELENTKEZŐ NEVÉT
* ELÉRHETŐSÉGÉT (e-mail, mobiltelefon stb.)
* maximum 1 oldalas ÉLETRAJZOT/RESUMÉT (lehetőség szerint netes megjelenés feltüntetésével)
* fotóművészektől egy minimum 10, maximum 30 képből álló PORTFÓLIÓT közepes felbontásban, jpg fájlformátumban (címmel, leírással)
- kurátoroktól referenciát eddigi munkáiról, kiemelkedő szakmai eredményeiről
* egy ½, maximum 1 oldalas MOTIVÁCIÓS LEVELET arról, hogy miért tartja szakmailag fontosnak az úton való részvételt
* valamint egy rövid NYILATKOZATOT arról, hogy legalább társalgási szinten beszéli a kért idegen nyelvek valamelyikét (amennyiben van erről bizonyítványa, úgy ennek típusát)

A beküldött anyagokat a Capa Központ által felkért szakemberek válogatják és ennek alapján áll össze a kiutazók végleges névsora.


Cimkék:

capa járat

Hozzászólások

Nincs hozzászólás