tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK


A magyarországi Sony World Photography Awards győztesei

Létrehozva: 2015.03.20  14:34   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés
Tóth Zoltán, amatőr fotográfus alkotását választották a legjobbnak a Sony World Photography Awards magyarországi versenyének „Nyitott" kategóriájában
2015. március 17. Egy amatőr budapesti fotós, Tóth Zoltán munkásságát is elismerték a Sony World Photography Awards versenyében. A magyarországi díj nyertese ugyanis nemcsak itthon, hanem a nemzetközi versenyen is igen komoly sikert ért el a „Nyitott" kategóriában.

Tóth Zoltán 1987-ben született Budapesten, jelenleg marketing menedzserként dolgozik, mellette pedig lelkes amatőr fotós. A fotózás már gimnazistaként érdekelte, ekkor már évek óta foglalkozott a különböző képszerkesztő programokkal. Alkotásai gyakran elrugaszkodnak a realitás talajától, de nem lépik át teljesen az álomvilág határát. Képein szeret nem oda illő tárgyakat monumentális, vagy álomszerű környezetbe helyezni, ezzel is új jelentést, történetet adva nekik.„Nagyon örülök annak, hogy részt vehettem ezen a rangos nemzetközi versenyen, több nagyszerű művész mellett. Sokat jelent nekem, hogy döntőbe juttatott a szakmai zsűri. Köszönöm a lehetőséget, hogy megmutathattam képeimet egy ilyen nagy jelentőségű médiumnak." - nyilatkozta győzelméről.

Wall - A Fal című képe, mely elnyerte az elismerést, 8 fotóból készült, hat beton textúra, egy sziluett és egy füst fénykép. 24 órányi aktív munkát fektetett az elkészítésükbe, és még néhány napot a korrekciójukba. A végső kép 60 rétegből áll.

Az 1. helyezettet egy Sony Alpha 5100 típusú cserélhető objektíves fényképezőgéppel jutalmazza a Sony Europe magyarországi képviselete.

További magyarországi díjazottak:

2. helyezett: S. Oszvald Noell
3. helyezett: Tóth Zoltán

A második helyezett S.Oszvald Noell 24 éves vizuális művész Budapestről. Gyerekkorában kezdett rajzolni és festeni tanulni. Kezdetben hagyományos technikákkal dolgozott, majd áttért a digitális megvalósításokhoz. Ez a folyamat vezetett el oda, hogy ma a fotográfia segítségével koncepciós és kompozit képeket készít.

A Sony World Photography Awards 54 nemzeti díjazottjának nevét ma hirdetik ki. A nyerteseket oklevéllel és egyéb jutalommal díjazzák a világ minden táján Argentínától Ausztráliáig.

Az összes nyertes kép elérhető a következő honlap címen: www.worldphoto.orgHozzászólások

Nincs hozzászólás